Η ΠΕΔ Πελοποννήσου ενάντια στον «Κλεισθένη 1»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου ενάντια στον «Κλεισθένη 1»

Μάιος 10, 2018 - 13:07

Tην απόσυρση του «Κλεισθένη 1» ζητούν στην πλειοψηφία τους οι ΠΕΔ όλης της χώρας σε αποφάσεις που λαμβάνουν ενόψει και της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου τάσσονται 8+1 ΠΕΔ, 1+1 ΠΕΔ ζητούν περισσότερο διάλογο, ενώ δύο ακόμη συνεδριάζουν την Πέμπτη για να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Υπέρ της απόσυρσης τάσσονται οι ΠΕΔ:

-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

–Κεντρικής Μακεδονίας

–Δυτικής Μακεδονίας

–Ηπείρου

-Θεσσαλίας: Αποφάσισε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο από την Κοινοβουλευτική διαδικασία και να δοθεί παράταση δύο μηνών, ώστε να υπάρξει χρόνος για καλύτερη διαβούλευση, πιο εμπεριστατωμένο διάλογο, να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα νομοσχέδιο περισσότερο αποδεκτό.

-Δυτικής Ελλάδας: Απέρριψε το σύνολο του νομοσχεδίου, ζητά απόσυρση του και άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού ΔΙΑΛΟΓΟΥ µε την Κυβέρνηση, µε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.

-Πελοποννήσου και

-Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου δεν υπήρχε απαρτία αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δήμοι ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου.