Στη Βουλή τα προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και ΔΟΥ Κρανιδίου από τον Ανδριανό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη Βουλή τα προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και ΔΟΥ Κρανιδίου από τον Ανδριανό

Σεπτέμβριος 25, 2012 - 12:48

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τα μεγάλα κενά σε χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό που υπάρχουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την αναφορά μου αυτή και τα σχετικά έγγραφα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας που σας διαβιβάζω συνημμένως, σας γνωστοποιώ τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω αφενός των κενών σε χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και αφετέρου των διεύρυνσης των καθηκόντων που επιτελεί.
Συγκεκριμένα, ενώ κατά την περίοδο των μεταθέσεων του έτους 2012 για πρώτη φορά καλύφθηκαν πλήρως οι οργανικές θέσεις Ανώτατων Αξιωματικών στην Α.Δ. Αργολίδας, κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού του ίδιου έτους καλύφθηκε μόνο μία κενή οργανική θέση αστυνομικού στην Α.Δ Αργολίδας σε αντίθεση με άλλες όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις που ενισχύθηκαν με μέχρι και 20 αστυνομικούς.
Όπως έχω επισημάνει πολλάκις με σχετικές μου πρωτοβουλίες, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά η Α.Δ. Αργολίδας καθώς τα φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ η επιβάρυνση είναι ήδη δεδομένη από την λειτουργία δύο σωφρονιστικών καταστημάτων στην Αργολίδα.
Κατόπιν αυτών, σας καλώ να εξετάσετε θετικά το αίτημα να ενισχυθεί άμεσα η Α.Δ. Αργολίδας και με το απαιτούμενο χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό, ή έστω να απαλλαγεί από την υποχρέωση να συνδράμει, παρά τα σημαντικά κενά που ήδη υπάρχουν, στη φύλαξη του κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών στο 6ο ΣΠ της Κορίνθου».
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
 
Στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων παρεμβάσεών του για το ζήτημα, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα με θέμα την ανάγκη αναθεώρησης της απόφασης για κατάργηση της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Επανέρχομαι, ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης για κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, με νέα σχετική μου Ερώτηση στα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την εξέλιξη αυτή.
Όπως έχω υπογραμμίσει με αλλεπάλληλες σχετικές μου πρωτοβουλίες, η ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου προκύπτει από τόσο από το γεγονός ότι εξυπηρετεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του καλλικρατικού πλέον Δήμου Ερμιονίδας, με έντονη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, όσο και λόγω της μεγάλης απόστασης 80 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και του κακού οδικού δικτύου, που θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Κατόπιν αυτών,
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων λήφθηκε η απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, με δεδομένα τα ειδικά χαρακτηριστικά που υπαγορεύουν την συνέχιση της λειτουργίας της, όπως αυτά παρουσιάζονται παραπάνω.
-Αν η Κυβέρνηση προτίθεται να αναθεωρήσει την απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου.
-Πώς θα διασφαλιστεί η χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών που μέχρι σήμερα υπάγονταν στην Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου και θα χρειάζεται στο εξής να διανύουν απόσταση 80 χιλιομέτρων για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους».