Ομιλία του Αναστάσιου Γεώργα στο Δαναό (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία του Αναστάσιου Γεώργα στο Δαναό (φωτο&βίντεο)

Μάιος 14, 2018 - 22:45

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ Παρόν και Μέλλον», μίλησε ο κ. Αναστάσιος- Χρίστος Γεώργας Διδάκτωρ του τμήματος της Κοινωνιολογίας και Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου, την Κυριακή  13  Μαΐου  2018 στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων  του  Συλλόγου  Αργείων «ο Δαναός».
Ο ομιλητής έκανε μια προσέγγιση με βάση την Γεωπολιτική μεθοδολογία, όσο και μια προσπάθεια παρουσίασης της σύγχρονης Γεωπολιτικής πραγματικότητας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στα Βαλκάνια.
Μεταξύ άλλων είπε:
" Προέχει ο εξ ανατολών κίνδυνος , ο οποίος τις τελευταίες μέρες τινει να γίνει μη προβλέψιμος και απειλητικός .
Μετά από το πέρασμα τής κόκκινης γραμμής , τα γεγονότα αποκτούν δική τους δυναμική .
Στην Ανατολική Μεσόγειο . Εκεί πρέπει να αναζητήσουμε το Μέλλον μας ! Η Δημοκρατία προϋποθέτει Ελευθερία και η Ελευθερία προϋποθέτει ωριμότητα να την διαχειριστής .Ίσως να είναι αυτό ένα από τα βασικά λάθη που κάναμε ως λαός τα προηγούμενα χρόνια και που μας οδήγησε στα σημερινά δυσάρεστα δεδομένα . Δεν ήμασταν ώριμοι να διαχειριστούμε την ελευθερία μας άρα και την δημοκρατία μας... "
Ακολούθησε συζήτηση με το πολυπληθές κοινό που τον παρακολούθησε.
Μεταξύ των ακροατών του ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος, ο πρόεδρος του συλλόγου «ο Δαναός» Σωτήρης Κωτσοβός, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Πλατής, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ο κ. Αναστάσιος – Χρίστος Γεώργας
    Γεννημένος στο Άργος. Γιός του Δημητρίου Γεώργα Καθηγητή Φιλολόγου- Θεολόγου, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και της Αγγελικής Καφανέλη, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής. Αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Λύκειο ΄Αργους το 1993 .
Σπουδές :
* 1997-1998 : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ U.K. «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
* 1998-2005: Ε.Κ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΟΜΙΚΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
*ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ (ΑΡΙΣΤΑ): «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΥΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
Την περίοδο αυτή εκλέχτηκε για 2 χρόνια Πρόεδρος των φοιτητών με Πρόεδρο την Κ. Κατσέλη.-
*2013-2015:ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μια βιβλιογραφική ανασκόπηση για την περίοδο 1999-2005, «Η συνεισφορά της Κοινωνίας Πολιτών-Μ.Κ.Ο. στην Ελληνοτουρκική Προσέγγιση».
*  2007 –ΣΗΜΕΡΑ : ΔΙΔΑΚΤΩΡ του Τμήματος της Κοινωνιολογίας και των  Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ με διατριβή υπό τον τίτλο «ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ή ΡΗΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΡΚΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ 1985 ΕΩΣ ΤΟ 2005»
Ακαδημαϊκή Πορεία : Βοηθός στον Καθηγητή του Κ.Α. Λύτρα- Ερευνητής
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ : ΑΓΓΛΙΚΑ- ΓΑΛΛΙΚΑ- ΙΤΑΛΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ : 2008-2018 : Στέλεχος Επικοινωνίας στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ , 2013-2018 : Υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων- Επισκέψεων.

Βίντεο στιγμιότυπα από την εκδήλωση https://youtu.be/hUMZ7jJcD9M

Βίντεο η ομιλία του Α. Γεώργα: «Ελλάδα - Τουρκία Παρόν και Μέλλον» https://youtu.be/b4yFiRZ1-so

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

ArgolidaPortal.gr Άργος - Ομιλία του Αναστάσιου Γεώργα στο Δαναό

Ομιλία του Α. Γεώργα στο Δαναό: «Ελλάδα - Τουρκία Παρόν και Μέλλον»