Ομάδα Γυναικών Άργους: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομάδα Γυναικών Άργους: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Μάιος 17, 2018 - 09:18

Η ξεδιάντροπη στήριξη των ΗΠΑ στο δολοφονικό έργο του Ισραήλ φτάνει μέχρι και την υπεράσπιση των στυγνών δολοφονιών Παλαιστινίων αμάχων, γυναικών και παιδιών, στο όνομα της «αυτοάμυνας» των πάνοπλων Ισραηλινών στρατιωτών απέναντι σε άοπλους εφήβους που παλεύουν για να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα.

O αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, μέχρι σήμερα, ξεπερνά τους 100.  Αυτός είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τη επίθεση του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος άοπλων Παλαιστίνιων, ανάμεσά τους γυναίκες, ανάπηροι, μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ενάντια στη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και στην αναγνώρισή της ουσιαστικά ως "πρωτεύουσας" του Ισραήλ.

Η Ισραηλινή κατοχή και επιθετικότητα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και στους άλλους λαούς της περιοχής στηρίζεται ενεργά από τις επιλογές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής για να εξασφαλίσουν «καλύτερη μοιρασιά της πίτας», στα πλαίσια των σφοδρών ανταγωνισμών τους για τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους στη Μέση Ανατολή.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που αναπτύσσουν την οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ και υιοθετούν πολιτική "ίσων αποστάσεων".  . Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναβαθμίζει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, όπως αποφάσισε το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015.

Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη κατοχή από τις ισραηλινές δυνάμεις των Παλαιστινιακών εδαφών, το απαράδεκτο τείχος της ντροπής, τους εποικισμούς, τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων αγωνιστών, ανάμεσά τους γυναικών και νεαρών κοριτσιών, όπως η Αχεντ Ταμίμι.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του χιλιοβασανισμένου Παλαιστινιακού λαού για να ζήσει κυρίαρχος στο δικό του κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Δεν θα πάψουμε να είμαστε στο πλάι των Παλαιστινίων γυναικών και των οικογενειών τους στον δίκαιο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή του

.OΜΑΔΑ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΡΓΟΥΣ