ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «σφάζονται» στην ποδιά του Μπουτάρη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «σφάζονται» στην ποδιά του Μπουτάρη

Μάιος 26, 2018 - 20:29

φωτογραφία eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία «σφάζονται» για το ποιο κόμμα θα υποστηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη στην εκ νέου υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη- και τα θερμά λόγια που είπε ο Πρωθυπουργός για τον δήμαρχο δίνοντας και στήριξη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητά του- ο Νίκος Δένδιας έριξε είπε πως και η ΝΔ θα μπορούσε να συζητήσει τη στήριξη Μπουτάρη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90,1», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν έχει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό, αλλά μπορεί και η ΝΔ να επικοινωνεί με οποιονδήποτε έχει τα χαρακτηριστικά μιας Κεντροαριστεράς ανοιχτής στην κοινωνία.

«Δεν υπάρχουν απόψεις που είναι μέσα στην Κεντροαριστερά κι εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Δεν γίνεται ο κ. Τσιπρας να έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό και να κάνει γύρους δεξιά και αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία, που είναι ένα κόμμα ευρύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να έχει ευρύτερους διαύλους επικοινωνίας».

Την συζήτηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη θα μπορούσαμε να την κάνουμε κι εμείς. Και με οποιονδήποτε έχει χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοικτής στην κοινωνία μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει. Εάν δεν το επιλέξει είναι θέμα δικό της, όμως δεν είναι μόνο κ. Τσίπρας που μπορεί να συζητά.

Θα σχολιάζαμε ότι, όπως αποδεικνύεται, κανένα από τα δύο κόμματα δεν πορεύεται πια με ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά με γνώμονα τη δημοφιλία κάθε υποψηφίου. Κυρίως δε η ΝΔ. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, να βλέπαμε από τη μια Άδωνι Γεωργιάδη και από την άλλη Γιάννη Μπουτάρη υπό τη σκέπη της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βέβαιον είναι ότι ως τις εκλογές έχουμε πολλά να δούμε...