Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο

Ιούνιος 01, 2018 - 07:52

Την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκίνησε για 13η χρονιά το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Η εφετινή ομάδα αποτελείται από 9 Αμερικανούς και Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι έρχονται από τα πανεπιστήμια Harvard, Georgetown και Boston University των Η.Π.Α., και τα πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Ιόνιο και Ιωαννίνων της Ελλάδας. Τις πρώτες ημέρες του προγράμματος, οι φοιτητές περιηγούνται και γνωρίζουν την πόλη του Ναυπλίου, και επισκέπτονται άλλες περιοχές της Αργολίδας, όπως την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και το σπήλαιο Φράχθι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

 Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, οι φοιτητές ξεκινούν τις πρακτικές ασκήσεις τους σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων, Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου και Φουγάρο). Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα, οι φοιτητές απασχολούνται σε διάφορα προγράμματα των πολιτιστικών φορέων, σχετικά με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν μάθημα σεμιναριακού τύπου με διδάσκοντες του Harvard, το οποίο ερευνά την αστική ανάπτυξη, και επικεντρώνεται στην περίπτωση του Ναυπλίου, ως πόλης με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία. Το σεμινάριο αυτό μάλιστα, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών των συμμετεχόντων φοιτητών του Harvard.

 Εκτός από τις πρακτικές ασκήσεις, οι φοιτητές συμμετέχουν παράλληλα σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδρομές.

 Όλοι οι φοιτητές λαμβάνουν υποτροφία από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, η οποία καλύπτει, μεταξύ άλλων, τη διαμονή τους στο Ναύπλιο και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Washington D.C. για τους Έλληνες συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πρακτικών ασκήσεων, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών εγκαινίασε φέτος μια νέα συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου ένας φοιτητής του Harvard θα απασχοληθεί για διάστημα πέντε εβδομάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματά του. Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης του φοιτητή καλύπτονται από τους «Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης» με σχετική υποτροφία.

 Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών αναρτά ενημερώσεις για το ταξίδι των φοιτητών μέσα από τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: www.facebook.com/chsgr και www.instagram.com/chsgreece.

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)

Πανεπιστήμιο Harvard