Οι εκπαιδευτικοί της Πελοποννήσου εκπαιδεύονται στη ρομποτική

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι εκπαιδευτικοί της Πελοποννήσου εκπαιδεύονται στη ρομποτική

Ιούνιος 02, 2018 - 10:19

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης Ρομποτικής και Αυτοματισμών που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με την υποστήριξη του δίαυλου καινοτομίας «Ο Σπόρος».

Η προσπάθεια είχε σαν σκοπό, πέραν από τη διάδοση της ρομποτικής και των αυτοματισμών, τη σύμπραξη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Παράλληλα έγινε προσπάθεια, στα πλαίσια της δράσης να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων πέραν της πληροφορικής, στόχος που επετεύχθη.

Στη δράση συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης οι οποίοι επιμορφώθηκαν πάνω στην ανοιχτή πλατφόρμα Arduinoτον Μάρτιο και σε μία ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 παρουσίασαν τις εργασίες που πραγματοποίησαν στο διάστημα που μεσολάβησε.

Οι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν εξαιρετικές κατασκευές που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων τις εργασίες: υλοποίηση λειτουργίας ανελκυστήρα, υλοποίηση της μηχανής Atwood, αισθητήρα παρκαρίσματος, υλοποίηση φωτεινού σηματοδότη, αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών μεταβλητών, παιχνίδια αλληλεπίδρασης και εφαρμογές InternetofThings. Τη μεγαλύτερη έκπληξη επιφύλασσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που πολυπληθής αντιπροσωπεία αυτού μετέφερε και παρουσίασε τη μακέτα (2,5mX1m) που αποτυπώνει επιχείρηση με την ονομασία «Παρκο ΣΔΕ» (για την οποία έχουν ήδη διακριθεί) στην οποία οι μαθητές προτίθενται να εφαρμόσουν αυτοματισμούς με την πλατφόρμα Arduino!

Κάθε εκπαιδευτικός παρουσίασε στο κοινό την εργασία που πραγματοποίησε και πολυμεσικό υλικό από τις διαδικασίες κατασκευής ενώ όλοι συμφώνησαν πως η δράση θα πρέπει να έχει και συνέχεια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που δε θα σταματήσουν σε αυτή τη δράση. Δίνουμε από τώρα ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο με περισσότερη καινοτομία και συνεργασίες μεταξύ φορέων όλων των επιπέδων της εκπαίδευσης.