Γκιόλας: Παρατάση λειτουργίας και επέκταση των εγκαταστάσεων όπου λειτουργεί επιχείρηση εντός ΖΟΕ Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γκιόλας: Παρατάση λειτουργίας και επέκταση των εγκαταστάσεων όπου λειτουργεί επιχείρηση εντός ΖΟΕ Άργους

Ιούνιος 06, 2018 - 13:46

φωτογραφία eurokinissi

Δεκτή τροπολογία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα σχετικά με παράταση λειτουργίας βιοτεχνικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων σε Ζ.Ο.Ε.

Με τροπολογία στο χθεσινό σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, δόθηκε παράταση για δύο ακόμη χρόνια, μέχρι 8-8-2021, σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε περιοχές ρυθμιζόμενες τόσο από Ζ.Ο.Ε., όσο και από μεταγενέστερα Πολεοδομικά Σχέδια.

Το θέμα απασχολεί έναν αριθμό βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, για τις οποίες με Π.Δ. που ρυθμίζει Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου όφειλαν να απομακρυνθούν, στην ίδια όμως περιοχή έχει ψηφισθεί Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που επιτρέπει την παραμονή τους σε μακρύτερο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα αυτό, που εντοπίζεται στα όρια που καταλαμβάνει το Γ.Π.Σ. του Άργους λυνόταν με συνεχείς παρατάσεις, εκ των οποίων η τελευταία είχε δοθεί το 2016 για μία τριετία, μέχρι την 8-8-2019.

Ήδη με σχετική τροπολογία, που υποβλήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Γκιόλα, δόθηκε επιπρόσθετη παράταση δύο ακόμη ετών, δηλ. μέχρι την 8-8-2021 και προβλέφθηκε η δυνατότητα να παρατείνεται περαιτέρω με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Επιπλέον, με την τροπολογία αυτή, δόθηκε λύση που θα εξυπηρετήσει επιπρόσθετα τις επιχειρήσεις αυτές, δίνοντάς τους την ευχέρεια να εκσυγχρονίσουν και να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητάς των.

Έτσι με δεύτερη πρόβλεψη, στην ίδια τροπολογία, επιτρέπεται η επέκταση των εγκαταστάσεων στο γήπεδο όπου λειτουργεί η επιχείρηση ή και σε όμορό του, ανεξαρτήτως του χρόνου απόκτησης του οικοπέδου αυτού, επιτρέποντας σε βιώσιμες και ενεργές επιχειρήσεις να εκσυχρονίζονται και να αυξάνουν την δραστηριότητά τους.

Η σχετική βουλευτική τροπολογία που προτάθηκε από τον Γιάννη Γκιόλα ήταν η με Γενικό αριθμό 1599 και ειδικό 190 και είχε κατατεθεί από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, ψηφίσθηκε δε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.