Τάσος Τόκας: Υπάρχουν σπίτια στο Κρανίδι που εδώ και ημέρες δεν έχουν καθόλου νερό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Τόκας: Υπάρχουν σπίτια στο Κρανίδι που εδώ και ημέρες δεν έχουν καθόλου νερό

Ιούνιος 08, 2018 - 12:26

''Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους εξαιτίας της έλλειψης νερού''

 

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ  με παράλληλη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, απέστειλε σήμερα η παράταξή μας, μετά τα έντονα προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση του Κρανιδίου και τα έντονα παράπονα των κατοίκων.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Προβλήματα ελλιπούς υδροδότησης  στο Κρανίδι

κ. Πρόεδρε,

Εντύπωση προκαλεί η αδυναμία της ΔΕΥΑΕΡ να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα όπως αυτό της  λειψυδρίας στην πόλη του Κρανιδίου που πριν ακόμα ξεκινήσει το καλοκαίρι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Αυτή την περίοδο μάλιστα το πρόβλημα έχει διογκωθεί  και πλέον υπάρχουν σπίτια που εδώ και ημέρες δεν έχουν καθόλου νερό.

Στα 4  χρόνια της θητείας του νέου ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ (2015-2018)  το πρόβλημα της ελλιπούς υδροδότησης  σε ορισμένα τμήματα του Κρανιδίου  παραμένει άλυτο και το μείζον  θέμα  είναι η ανεπαρκής κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων της πόλης  καθώς και η λειτουργία του δικτύου με διακοπές και όχι υπό πίεση που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.  
 Η λειτουργική κατάσταση του δικτύου είναι  κακή ενώ οι βλάβες είναι αρκετές και οφείλονται, στην παλαιότητα των αγωγών, στις μεγάλες πιέσεις   και στην κακή κατασκευή.

Κύριε Πρόεδρε,
Η διοίκηση σας  είναι έκθετη μπροστά στις συνέπειες αυτής της κατάστασης και οι όποιες προσπάθειές σας δημιουργούν πολλές φορές περισσότερα προβλήματα.
Μετά τα παραπάνω και προς ενημέρωση των κατοίκων του Κρανιδίου  παρακαλώ να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

1)  Γιατί δεν έχει επιλυθεί το έντονο πρόβλημα της μη επαρκούς υδροδότησης του Κρανιδίου   το οποίο στερεί  το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο αυτό αγαθό;

2)  Που βρίσκεται σήμερα το έργο " ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ" το οποίο είχε ενταχθεί στις 20 Μαϊου 2013 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα   "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι" με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ενώ ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 σταμάτησε μετά από 2 μήνες;

3)  Ποιες είναι οι  προγραμματισμένες κινήσεις σας  ώστε  να  μην  χαθεί  το  έργο  "   ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ" και να δοθεί έτσι οριστική λύση σε ένα χρονίζων πρόβλημα και να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο ενώ έχουμε επάρκεια υδατικού δυναμικού, την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζουμε προβλήματα λειψυδρίας;

Τάσος Τόκας.
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της   ΝΕΔΥΠΕΡ"