Ναύπλιο - Παράσταση «Το Βιβλίο του Τζον» της Ελένης Σικελιανός

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο - Παράσταση «Το Βιβλίο του Τζον» της Ελένης Σικελιανός

Ιούνιος 08, 2018 - 13:04

Μια φοιτητική παράσταση "Το Βιβλίο του Τζον" βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας συγγραφέως Ελένης Σικελιανός, Κυριακή 10 Ιουνίου, 9 μ.μ. Τριανόν, Ναύπλιο.

 

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζει Το Βιβλίο του Τζον, μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας συγγραφέως Ελένης Σικελιανός.  Δισέγγονη του μεγάλου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, η Ελένη συνθέτει στο Βιβλίο του Τζον μια συγκλονιστική ποιητική βιογραφία του πατέρα της, που πέθανε από ναρκωτικά.  «Είναι η κλασική ιστορία,» γράφει η συγγραφέας, «στην οποία ο ήρωας ξεκινάει ένα ταξίδι, όπως εκείνα στον Όμηρο … και στον δρόμο ανακαλύπτει κάτι για τον εαυτό του, μόνο που τούτη τη φορά δεν έχει απομείνει τίποτα για να ανακαλύψει.»  Παρούσα στην παράσταση θα είναι και η Ελένη Σικελιανός.

Το Βιβλίο του Τζον είναι προϊόν συνεργασίας τεσσάρων μαθημάτων του Τμήματος, Θεατρικών Σπουδών: Υποκριτική ΙΙ (διδ. Γ. Λεοντάρης), Κριτική Ανάλυση Παραστάσεων (διδ. Μ. Κοτζαμάνη), Σκηνογραφία ΙΙ (διδ. Α. Δημητρουλοπούλου) και Εισαγωγή στο Θεατρικό Φωτισμό: Πρακτικές Εφαρμογές (διδ. Α. Γουναράς).  Το Βιβλίο του Τζον είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Ναύπλιο τον Μάρτιο, ως περιπατητική περφόρμανς με τίτλο το Βιβλίο των Νεκρών, στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνεργασίας του Τμήματος με την συγγραφέα και με το αγγλικό Τμήμα Υποκριτικής του Πανεπιστημίου St. Mark και St. John, του Πλύμουθ.  Σημαντικός ερευνητικός εταίρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, το αγγλικό Τμήμα επισκέφτηκε φέτος το Ναύπλιο για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Ελεύθερη Είσοδος

Πληροφορίες Μαρίνα Κοτζαμάνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.  m.a.kotzamani@gmail.com

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 10 Ιούνιος, 2018 - 21:00