10ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

10ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος (φωτο&βίντεο)

Ιούνιος 10, 2018 - 14:48

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Oι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργάνωσαν τον 10ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών.
Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο Δρόμο συμμετείχαν Περιπατητές, Ποδηλάτες, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.
Σημείο εκκίνησης η Πύλη των Λεόντων στον «Αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.
Οι Περιπατητές  ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ και  ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Την εκκίνηση στους Δρομείς - Αθλητές,10 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή, έκανε η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Πετροπούλου - Δήμα. (φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο Περιπατητές 10ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος https://youtu.be/ImIwJaof5UA
Βίντεο Δρομείς - Αθλητές  10ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος https://youtu.be/kDYM5rWxsGo
Βίντεο  Ιππείς 10ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος  https://youtu.be/Zw2KFE9pvcs
Βίντεο  10ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος https://youtu.be/AvL_2xDiQGs

ArgolidaPortal.gr Βίντεο Μυκήνες 10ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος