Καραργύρης και Τσιλιμίγκρας παραιτήθηκαν από μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καραργύρης και Τσιλιμίγκρας παραιτήθηκαν από μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Ιούνιος 15, 2018 - 15:50

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

   Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για λόγους που θα αναφερθούν παρακάτω. Η τοποθέτησή μας στη συγκεκριμένη επιτροπή έγινε μετά από σχετική πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Νικητόπουλου, ο οποίος ήδη έχει ενημερωθεί για την ενέργειά μας αυτή.
   Η παραμονή μας στην Επιτροπή αυτή θα είχε νόημα, αν μετά από ένα και πλέον χρόνο συμμετοχής, είχε τουλάχιστον κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Όμως,  δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή στην οποία συμβαίνουν τα εξής:
Επικρατεί η αντίληψη ότι η πλειοψηφία προτείνει και αποφασίζει, ενώ η μειοψηφία απλώς παρακολουθεί.
Κοινοποιείται η ημερήσια διάταξη χωρίς εισηγητές και εισηγήσεις και χωρίς την ύπαρξη του αναγκαίου χρόνου για ενημέρωση. Σας επισυνάπτουμε αντίγραφο της πρόσκλησης για συνεδρίαση στις 14 Ιουνίου 2018.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αγνοεί ακόμη και γραπτά μας αιτήματα. Συγκεκριμένα στις 5 Μαϊου 2017(επισυνάπτουμε αντίγραφο της σχετικής αίτησης ) ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τα εξής :
          α. για την αντισεισμική προστασία των σχολικών κτηρίων.
          β. για την πυρασφάλεια των σχολικών κτηρίων.
          γ. για την ύπαρξη ή μη αμιάντου  στα σχολικά κτήρια.
Για τα ίδια θέματα επανήλθαμε στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο) και έως σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση.
Για όλους αυτούς τους λόγους ,για το πνεύμα και το ύφος που χαρακτηρίζει τη λειτουργία της επιτροπής και επιπλέον, επειδή πιστεύουμε ότι με τη συλλογικότητα και τη δημοκρατική λειτουργία των διαφόρων οργάνων πρέπει να παράγεται ουσιαστικό έργο, παρακαλούμε να δεχθείτε τις παραιτήσεις μας από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Θα θέλαμε, επίσης, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μέχρι σήμερα τοποθέτησή μας στη θέση αυτή.
  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

 

                                                                                         Με εκτίμηση

                                                                                 Καραργύρης Χρήστος
            
                                                                                 Τσιλιμίγκρας Βασίλης