Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Ιούνιος 15, 2018 - 17:05

φωτογραφία eurokinissi

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή. Περισσότερα http://www.cnn.gr/news/politiki/story/134551/dioxi-gia-esxati-prodosia-s...

Ο Μιχαλολιάκος διέγραψε τον Μπαρμπαρούση

Επιστολή με την οποία γνωστοποιείται ότι τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης απηύθυνε στο προεδρείο της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι δηλώσεις του βουλευτή είναι εκτός γραμμής του κόμματος και η αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα γίνεται με ομόφωνη απόφαση των μελών της.

Ο βουλευτής της ΧΑ προκάλεσε θύελλα με την ομιλία του και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης καθώς είχε καλέσει από του βήματος της Βουλής τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πάνο Καμμένο.

«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και το πολίτευμα έδωσε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τα όσα προκλητικά είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα, προστατεύουν τη Δημοκρατία και δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας». «Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι' υμών (σ.σ. του προεδρίου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμοσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα».

(Φωτογραφία: Eurokinissi)