ΣΥΚΑΦΙΑΡ: Ημερίδα - ενημέρωση αναφορικά με τον ρόλο του φροντιστή σε ασθενείς με μακροχρόνιες παθήσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΚΑΦΙΑΡ: Ημερίδα - ενημέρωση αναφορικά με τον ρόλο του φροντιστή σε ασθενείς με μακροχρόνιες παθήσεις

Ιούνιος 21, 2018 - 15:59

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας , ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” πραγματοποίησε. στην ημερίδα – ενημέρωση αναφορικά με τον ρόλο του φροντιστή σε ασθενείς με μακροχρόνιες παθήσεις. Το θέμα ανέπτυξαν η κ. Βικτώρια Φόνσου, συνεργάτης ασθενής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, EMA, εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ασθενών, Εupati , ιδρύτρια ψηφιακής πλατφόρμας υγείας, Patientwho και ο κ. Σπύρος Τσοτάκος,Ψυχολόγος - Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοκοινωνικός Τομέας Μ.Α.Φ. Γαλιλαία.
Η κ. Φόνσου κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία ως ασθενής, την πορεία της με τη νόσο μέσα από μια συγκινητική κι πραγματικά δυνατή αφήγηση η οποία ξεκινησε από την πρώτη στιγμή συνειδητοποίησης της ασθένειας μέχρι το σήμερα που την βρίσκει μία από τους 50 ασθενείς στον κόσμο που συναποφασίζουν για τα δικαιώματα των ασθενων.
Ο κ. Τσοτάκος αναφέρθηκε στην Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας Γαλιλαία τονίζοντας ότι στόχος είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα- ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στο πλαίσιο της φροντίδας επίσης στηρίζεται η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του θρήνου και πένθους. Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.
Η ομάδα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν στο σπίτι σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ.Νεκτάριος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σκούφης καθώς και πλήθος κόσμου.