Τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών από την ΕΝΑ Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών από την ΕΝΑ Αργολίδας

Οκτώβριος 02, 2012 - 10:13

Το τετραήμερο 11-14 Οκτ 2012, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας σταθερά την υλοποίηση του σχεδίου «Ασκληπιείος Βοτανικός Κήπος», και προσκαλεί Νέες και Νέους Αγρότες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι το Σάββατο, 6 Οκτ 2012.
Η ΕΝΑ Αργολίδος διαμόρφωσε την πρόταση για τον «Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο» σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Στις 27 Απρ 2012 στο Λυγουριό έγινε η πρώτη δημόσια παρουσίαση με την βοήθεια του Δρ Νικόλαου Σαμαρίδη (Βοτανολόγου) και του κ. Δ. Μιχαηλίδη, και ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφερόμενους εθελοντές.
Στις 27 Μαΐ 2012 στο Κρανίδι έγινε η δεύτερη δημόσια παρουσίαση με την βοήθεια της Δρ Ελένης Μαλούπα (Τακτικής Ερευνήτριας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και του κ. Δ. Μιχαηλίδη, και ακολούθησε σύσκεψη στον Δήμο Επιδαύρου και επιτόπιες επισκέψεις.
Η Π. Ε. Αργολίδας ενέκρινε την υποστήριξη της δραστηριότητας της ΕΝΑ Αργολίδας και έγινε δυνατός ο σχεδιασμός της εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Θέρμη Θεσσαλονίκης στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (εργαστήριο προστασίας & αξιοποίησης αυτοφυών & ανθοκομικών ειδών του κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βορ. Ελλάδος), επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων Κιλκίς και επίσκεψη στην καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών και προϊόντων τους ΜΥΡΤΙΣ στην Πολυκάρπη Αριδαίας Πέλλας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά θέματα και πρακτική άσκηση,έτσι ώστε οι Νέοι Αγρότες που θα επιλεγούν να συμμετέχουν, από όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 6 Οκτ 2012, να είναι ικανοί να συμμετέχουν στην δομή που θα αξιοποιήσει ένα μικρό επιδεικτικό Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο και παραγωγικά τμήματα φαρμακευτικών & αρωματικών φυτών στην περιοχή κυρίως
του Δήμου Επιδαύρου και της Αργολίδας. Ο Ασκληπιείος Βοτανικός Κήπος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2013 και οι φυτεύσεις για την υποστήριξή του θα πρέπει να αρχίσουν την Άνοιξη του 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στα κοινά έξοδα μετακίνησης, διανυκτερεύσεων, διατροφής και οργάνωσης των εκπαιδεύσεων με το ποσό των 200 Ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, μέχρι Σάββατο, 6/10/2012.
Η τελικώς συμμετέχοντες δεν πρέπει να είναι περισσότεροι από 25 για πρακτικούς εκπαιδευτικούς λόγους. Εάν προκύψει πρόβλημα σε κάποιον/α και δεν μπορέσει να συμμετέχει και εάν υπάρχουν επαρκείς κατάλληλες συμμετοχές, το ποσόν συμμετοχής μπορεί να επιστραφεί εάν η ειδοποίηση ακύρωσης γίνει μέχρι Τρίτη, 8
Οκτ 2012. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κρατηθούν 60€ για τις κρατήσεις, που θα έχουν οργανωθεί.
Πληροφορίες
6976562330
6973787609
Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας συναντιέται τακτικά στα γραφεία της κάθε Τρίτη, 20.00-22.00, στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας