O πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης, ο ληστής στην Alpha Bank Μεσσήνης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

O πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης, ο ληστής στην Alpha Bank Μεσσήνης

Ιούνιος 29, 2018 - 16:27

Εμπλέκεται στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

 

Ο Ένο Μάτα, παλιός ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης, ο οποίος καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φέρεται να είναι ο ληστής της Alpha Bank Μεσσήνης.

Ο 31χρονος Αλβανός δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες στη Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Χθες, οι αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαίωναν επίσημα ότι ο δράστης της ληστείας στη Μεσσήνη είναι ο εν λόγω καταζητούμενος με το βαρύ ιστορικό στην παρανομία. Ενδέχεται μάλιστα να ερευνούν την πιθανότητα ο 31χρονος να σχετίζεται και με τη μαφιόζικη εκτέλεση το πρωί της Τετάρτης νονού της νύχτας στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Βήματος” ο νονός που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι για να τον σκοτώσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και ο ένας από τους δράστες που είχαν κατηγορηθεί είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής.

ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΕ ΛΗΣΤΕΙΑ!

Η ληστεία έγινε τη Δευτέρα το πρωί στις 18 του μήνα και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχοντας μόνο τις εικόνες του βίντεο και κάποιες μαρτυρίες έφτασε σε σύντομο χρόνο στην εξιχνίαση. Χθες μάλιστα βγήκε και η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ότι “για τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μεσσήνη κατηγορείται ένας 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, εμπρησμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα”. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της “Ε” για τη ληστεία, ο δράστης έβγαλε ένα μικρό πυροβόλο όπλο από το σακίδιό του και απείλησε τον ταμία. Λίγο νωρίτερα είχε μπει κανονικά από την πόρτα ασφαλείας για να διαπραγματευτεί τη χορήγηση ενός δανείου. Με το πρόσωπο ακάλυπτο και τις κινήσεις του καταγεγραμμένες από τις κάμερες ασφαλείας ο δράστης στη συνέχεια, λίγα λεπτά μετά τις 8.30 το πρωί, πλησίασε τον ταμία και ψύχραιμα, χωρίς φωνές και περιττά λόγια, πήρε 3.000 ευρώ που υπήρχαν στον γκισέ, τα έβαλε στο σακίδιό του και έφυγε από την πλαϊνή έξοδο κινδύνου της τράπεζας. Ο δράστης απομακρύνθηκε με τα πόδια, ενώ οι κινήσεις του μέσα στην τράπεζα, όπου δεν έμεινε περισσότερο από πέντε – έξι λεπτά, ήταν ήρεμες και όλος ο τρόπος που έγινε η ληστεία υποδείκνυε έναν άνθρωπο εξοικειωμένο σε τέτοιες καταστάσεις: ψύχραιμος, πολύ ήρεμος και μεθοδικός, χωρίς πολλές φωνές και χωρίς νευρικές κινήσεις, πέτυχε αυτό που ήθελε.

ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΣΕΑ

Ο ληστής της Alpha Bank Μεσσήνης φαίνεται να διέφυγε με ένα αυτοκίνητο κλεμμένο από το Ρέθυμνο, το οποίο στη συνέχεια έκαψε κοντά στην Ασέα Αρκαδίας καταστρέφοντας μαζί του και ό,τι στοιχεία θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά του. Αυτό προκύπτει από μαρτυρίες και από το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο αναζητήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μετά από μια ώρα, και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί και όταν έφτασε η Πυροσβεστική της Τρίπολης, βρήκε το όχημα να καίγεται σε έναν αγροτικό δρόμο στο χωριό Δόριζα.

Το σημείωμα που άφησε έπειτα από ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου – Μετά τη δολοφονία του δικηγόρου, ενω ο συνεργός του είχε συλληφθεί, εκείνος διέφυγε στην Αλβανία και τώρα μάλλον επέστρεψε- Διαβάστε τι γράφει

Μία περίεργη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση της ληστείας κοσμηματοπωλείου, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 10 το πρωί σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Ξηρογιάννη όταν δύο τουλάχιστον δράστες με την χρήση αυτόματων όπλων, πιθανόν Uzi, άρπαξαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων κι εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην διάρκεια της ληστρικής επιδρομής, ο δράστης άφησε σημείωμα προς τη ΓΑΔΑ και στην οποία επιβεβαιώνει την συμμετοχή του, τόσο στη δολοφονία του δικηγόρου, αλλά και στη ληστεία του Ζωγραφου.

Ειδικότερα, το σημείωμα αναφέρει:

Προς ΓΑΔΑ:

Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα»

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε συλληφθεί ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ αυτό που ήταν για τον δεύτερο ήταν, ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία. Όπως αποδεικνύει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο Αλβανός επέστρεψε και το δήλωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.

με πληροφορίες από την Ελευθερία της Καλαμάτας και το protothema.gr

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

δείτε το βίντεο από τον alpha   https://youtu.be/pyIxAOYeRYY