Ναύπλιο - Ψεκασμοί για τα κουνούπια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο - Ψεκασμοί για τα κουνούπια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιούλιος 03, 2018 - 16:39

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα 03.07.18  από την Αντιπεριφερειάρχη  Δημ. Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας, κα. Ελένη Παναγιωτοπούλου και τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιατρό Δημ. Υγείας ΕΣΥ, κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο σχετικά με την πορεία του έργου καταπολέμησης κουνουπιών και των παράλληλων δράσεων ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές, που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης-αυτοψίας στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου, όπου  πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία  ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών, στο φυσικό και περιαστικό σύστημα της περιοχής.

Οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στο φυσικό και περιαστικό περιβάλλον, που αποτελεί την περιοχή ευθύνης της Περιφερειας, καθώς και των παράλληλων δράσεων  ελέγχου-επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές, έχουν ξεκινήσει από νωρίς την άνοιξη και είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Πελοπόννησο.  Παράλληλα , στο τρέχον πρόγραμμα υπάρχει η πρόβλεψη για εντατικοποίηση των δράσεων και επέκτασή τους και στον αστικό ιστό  των Δήμων, σε κάθε περίπτωση έκτακτης  ανάγκης. Τονίσθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για την προστασία από τα κουνούπια, και ιδιαίτερα απο τον ιό του Δυτ. Νείλου, είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας και συγκεκριμένα ο κάθε πολίτης  θα πρέπει να προσέχει να μην δημιουργεί εστίες αναπαραγωγής τους, στο χώρο της οικίας του και να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τα τσιμπήματα ( εντομοαπωθητικά , κατάλληλα ρούχα, σίτες κλπ) .

Σημειώθηκε επίσης η πολύ καλη πορεία υλοποίησης του προγράμματος για την καταπολέμηση του καταρροικού πυρετού , των ψύλλων και άλλων παθογόνων , που πραγματοποιείται σε στάβλους, σε άριστη συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τους  κτηνοτρόφους.

Επισημάνθηκε επίσης η επέκταση του πρωτοποριακού προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της ελονοσίας , το οποίο πλέον υλοποιείται σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες , με άριστα αποτελέσματα, στα πλαίσια του οποίου γίνεται ενεργητική αναζήτησή κρουσμάτων , σε πληθυσμούς υψηλού κινδυνου( πχ μετανάστες ) . Επίσης , στα  πλαίσια αυτού του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας σε όλα τα νοσοκομεία της Περ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αυτή που θα γίνει  στις 11 Ιουλίου, στο Νοσοκομείο Αργολίδας, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο στιγμιότυπα από τον ψεκασμό και δηλώσεις από την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου και τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλη Διαμαντόπουλο https://youtu.be/ql6oXkEs_lE

 

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Παναγιωτοπούλου-Διαμαντόπουλος Ψεκασμοί για τον Ιό του Δυτικού Νείλου