Ο Γιάννης Μανιάτης για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Μανιάτης για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα

Ιούλιος 04, 2018 - 15:17

φωτογραφία eurokinissi

Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα, αλλά και σε όλη τη χώρα,  αναδεικνύει ο Γιάννης Μανιάτης και άλλοι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με σχετική ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου κι Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας και να γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:       

«Η επαναλαμβανόμενη ολιγωρία και ανευθυνότητα της κυβέρνησης και οι καθυστερήσεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εγκρίνουν τις χρηματοδοτήσεις και τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού προκειμένου να υλοποιηθούν από τις Περιφέρειες τα προγράμματα δακοκτονίας προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για την καταστροφή του ελαιόκαρπου σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, εξαιτίας και των πρόσφατων δυσμενών καιρικών συνθηκών με τις έντονες βροχοπτώσεις, οι κίνδυνοι αυξάνουν αφού δημιουργούνται συνθήκες έντονης προσβολής, με συνέπεια να είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών και των διάφορων φορέων.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  1. Επιτέλους θα ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις, ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας και να γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί;
  2. Πότε θα είναι διαθέσιμα τα αναγκαία ποσά στις Περιφέρειες;»