Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών

Ιούλιος 05, 2018 - 10:56

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Θερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) στο Ναύπλιο. 

Οι φοιτητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα με υποτροφία του ΚΕΣ και απασχολήθηκαν στους ακόλουθους φορείς: ο Χριστόδουλος Νταβώνης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και ο Sasha Barish (Harvard) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους και τον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας, η Παναγιώτα Πελέκα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και η Bianca Rodriguez (Georgetown) στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, η Χριστίνα Χρήστου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και η Eleni Constantinou (Boston University) στη Νέα Βιβλιοθήκη και τη βιβλιοθήκη Ανθός του πολιτιστικού συγκροτήματος «Φουγάρο», ο Μιχάλης Σαββίδης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), η Mayukha Karnam (Harvard) και ο Trey Rogers (Harvard) στον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.).

Επιπλέον των πρακτικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περιοχές της Αργολίδας και την Αθήνα. Επίσης, συναντήθηκαν με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του αντικειμένου σπουδών τους, με γνώμονα την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.

 Το Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες φοιτητές, αλλά και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που τους υποδέχθηκαν. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία και την υποστήριξη του προγράμματος, καθώς και το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα για τη συνάντηση με τους ασκούμενους.

Τον Οκτώβριο 2018, κατά το τελευταίο μέρος του προγράμματος, οι Έλληνες συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την Washington, DC και θα συναντηθούν με τους αμερικανούς συμμετέχοντες και τους καθηγητές του Προγράμματος. Επιπλέον, το φθινόπωρο 2018, οι φοιτητές του Harvard θα συνεχίσουν στο campus το μάθημα σεμιναριακού τύπου, το οποίο ερευνά την αστική ανάπτυξη, και επικεντρώνεται στην περίπτωση του Ναυπλίου, ως πόλης με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία. 

 

 

    Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)

Πανεπιστήμιο Harvard