Εισβολή στο Υπουργείο Άμυνας από εργαζόμενους στα ναυπηγεία (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εισβολή στο Υπουργείο Άμυνας από εργαζόμενους στα ναυπηγεία (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 04, 2012 - 12:19

φωτογραφία eurokinissi

Ενταση επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά .

Όλα άρχισαν όταν ομάδα εργαζομένων προσπάθησε να σηκώσει το ρολό ασφαλείας της πύλης. Νωρίτερα είχε κλείσει το ένα ρεύμα της Λ. Μεσογείων.

Στη συνέχεια αδιευκρίνιστος αριθμός συγκεντρωμένων παραβίασε την κεντρική πύλη του υπουργείου και εισέβαλε στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτή την ώρα διαδηλωτές πολιορκούν την κεντρική είσοδο του κτηρίου του ΥΕΘΑ. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία δυνάμεων ασφαλείας στο υπουργείο, την ώρα της εισβολής των διαδηλωτών. Λίγο αργότερα και αφού είχαν φθάσει στην είσοδο του κτηρίου οι εργαζόμενοι, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους.

Λίγο μετά τις 11.00 και αφού απεδείχθη μάταια η παρέμβαση του Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν απωθώντας τους συγκεντρωμένους από τα σκαλοπάτια της εισόδου του υπουργείου. Κατά την επέμβαση των ΜΑΤ υπήρξαν συλλήψεις και τραυματισμοί διαδηλωτών.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι. www.naftemporiki.gr-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI