Άργος: Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ

Ιούλιος 10, 2018 - 10:30

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα άτομα - Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δύο αυτοτελείς δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, που περιλαμβάνουν και άγνωστους συνεργούς τους.

 
 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 23, 29 και 32 ετών, αντίστοιχα και ένας (1) 53χρονός ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δύο (2) αυτοτελείς δικογραφίες, για διακριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, που περιλαμβάνουν και άγνωστους συνεργούς τους.

Επιπλέον, η μία (1) δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει και ένα (1) 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 32χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, την 18/19.5.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, αφαίρεσαν τέσσερις (4) μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ επίσης προέκυψε ότι ο 23χρονος, ο 29χρονος και ο 53χρονος, την 21/22.6.2018 και την 29/30.6.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, αντίστοιχα, αφαίρεσαν άλλους δύο (2) μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως επιπλέον προέκυψε, 23χρονος, ο 29χρονος και ο 53χρονος, προμήθευσαν τον 40χρονο, με μεταλλικά (χάλκινα) τμήματα των μετασχηματιστών που είχαν αφαιρέσει, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Από την κατοχή του 40χρονου, κατασχέθηκε ένα (1) φορτηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.  

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά έξι (6) μετασχηματιστές και είχαν προκαλέσει φθορές, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -50.000- ευρώ.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.