Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας: «Βάκχες» στις τρεις Ακροπόλεις των Μυκηνών (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας: «Βάκχες» στις τρεις Ακροπόλεις των Μυκηνών (φωτο)

Ιούλιος 10, 2018 - 15:43

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου για το πολιτιστικό φεστιβάλ ''Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας 2018'':  «Χαίρομαι που οι πολίτες αγκαλιάζουν όλες τις εκδηλώσεις» , δείτε το βίντεο https://youtu.be/V1SlXUDPxJI

 

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στις τρεις Ακροπόλεις των Μυκηνών και με βασικό τοπίο δράσης τις Μυκήνες, η παράσταση των "Βακχών" από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου.
Ίσως το πιο τολμηρό εγχείρημα των φετινών Δρόμων.
Ας είναι αυτή μόνο η αρχή!

Η Καλλιόπη Ζάχου - Καλκούνου γράφει:

Τρία Βασίλεια! ΄Ενας Θεός!

Εχθές το σούρουπο μια ομάδα ανθρώπων ξεκινήσαμε από την Πύλη της Ξηράς, στο Ναυπλιο, για ν' ακολουθήσουμε μια ακόμα ενδιαφέρουσα διαδρομή των Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας, μια διαδρομή που ένωσε τα τρία Αργολικά Βασίλεια με Κορυφαίο τον ...Βάκχο!

Με αφηγητή σ΄αυτό το οδοιπορικό μια φοιτήτρια από το Τμήμα των Θεατρικών Σπουδών Πελοποννήσου φτάσαμε στην Τίρυνθα, πλησιάσαμε τα τείχη και τότε ανάμεσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα μια ανθρώπινη μορφή με πολύ καλό λόγο και κίνηση μας εισήγαγε στην Διονυσιακή λατρεία.
Η αφηγήτρια μας μας κάλεσε και πάλι δια του αφηγηματικού της λόγου να συνεχίσουμε το παραμύθι!!!!

Επόμενο λοιπόν βασίλειο η Ακρόπολις Μιδέας! ΄Ενα αγόρι και ένα κορίτσι χορογράφησαν τα αποσπάσματα τα σχετικά με τον Ολύμπιο Θεό, μπροστά από τα τείχη της σημαντικής αυτής Ακρόπολης ενώ το τοπίο γύρω της μαγευτικό. Τι Ακρόπολη και τι τοπίο άλλωστε!

Τρίτος και τελευταίος προορισμός η εξαιρετικά φωτισμένη Ακρόπολη των Μυκηνών που νοιώσαμε όλοι τη θετική της ενέργεια.
Τα λόγια του Ευρυπίδη για αυτήν την ιδιαίτερη θεότητα του Ολύμπου αποδόθηκαν πραγματικά εξαιρετικά από τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές τους.
Με φόντο την φωτισμένη- χρυσή Μυκήνη ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα και αποκλειστικά στους φοιτητές και τις φοιτήτριες-ηθοποιούς

Στον ξεχωριστό λοιπόν ιδιαίτερο θεό του Δωδεκάθεου,τον Διόνυσο η χθεσινή βραδιά στα Βασίλεια, τον θεό με την απόλυτη διαχρονικότητα μιας και από τον ΄Ολυμπο και την καθημερινότητα των τότε θνητών στον Νεώτερο Ελληνικό Πολιτισμό όπου η Διονυσιακή λατρεία κυριαρχεί στον εθιμικό Κύκλο του Χρόνου!

ArgolidaPortal.gr Χειβιδόπουλος φεστιβάλ ''Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας 2018''