Ανδριανός: 22 χρόνια θα χρειαστούν για την έκδοση των 23.500 αδειών χρήσης ύδατος στην Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: 22 χρόνια θα χρειαστούν για την έκδοση των 23.500 αδειών χρήσης ύδατος στην Πελοπόννησο

Ιούλιος 18, 2018 - 12:27

φωτογραφία eurokinissi

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη με θέμα τις μεγάλες καθυστερήσεις και τη σημαντική ταλαιπωρία που υφίστανται οι δικαιούχοι αγρότες από τη διαδικασία έκδοσης αδειών χρήσης νερού, καθώς με τους σημερινούς ρυθμούς και λόγω υποστελέχωσης θα χρειαστούν 22 χρόνια για την επεξεργασία των 23.500 κατατεθειμένων αιτήσεων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής Ερώτησής μου, επανέρχομαι στο πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων και της σημαντικής ταλαιπωρίας την οποία υφίστανται οι δικαιούχοι αγρότες λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού, τις οποίες ζητά η ΔΕΗ για την επικαιροποίηση του αγροτικού τιμολογίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του  προϊστάμενου της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Μήλιου, οι αιτήσεις που εκκρεμούν στη συγκεκριμένη Διεύθυνση φθάνουν τις 23.500, και με τους σημερινούς ρυθμούς και λόγω υποστελέχωσης θα χρειαστούν τουλάχιστον 22 χρόνια για την επεξεργασία τους.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης προτείνει επίσης η ΔΕΗ να χορηγεί το αγροτικό τιμολόγιο με τη βεβαίωση του αγρότη ότι έχει καταθέσει τα χαρτιά στο δήμο για την άδεια χρήσης νερού και σημειώνει ότι πολλοί φάκελοι που έχουν υποβληθεί είναι λάθος, καθώς έχουν λάθος συντεταγμένες ή δεν έχουν δηλωθεί όλα τα χωράφια.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί έντονες και εύλογες ανησυχίες στον αγροτικό κόσμο καθώς η γραφειοκρατική διαδικασία που επελέγη επιβαρύνει παράλογα και αχρείαστα τόσο τους δικαιούχους, που έχουν ήδη καταθέσει στο παρελθόν τα σχετικά έγγραφα, όσο και τις υπηρεσίες έκδοσης και την ίδια τη ΔΕΗ.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

 

  1. Για ποιους λόγους αντί να καταπολεμείται στην πράξη η γραφειοκρατική επιβάρυνση, δημιουργούνται νέες αχρείαστες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους δικαιούχους αγροτικού ρεύματος, αλλά και προσθέτουν φόρτο εργασίας στις σχετικές υπηρεσίες έκδοσης των εν λόγω εγγράφων καθώς και τη ΔΕΗ.
  2. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει καθώς αντί να καταπολεμείται στην πράξη η γραφειοκρατική επιβάρυνση, δημιουργούνται νέες αχρείαστες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους δικαιούχους αγροτικού ρεύματος, αλλά και προσθέτουν φόρτο εργασίας στις σχετικές υπηρεσίες έκδοσης των εν λόγω εγγράφων καθώς και τη ΔΕΗ».