Ναύπλιο - Οι «Διερχόμενοι» του Γ. Ξένου συναντήθηκαν με τους δρόμους Πολιτισμού Αργολίδας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο - Οι «Διερχόμενοι» του Γ. Ξένου συναντήθηκαν με τους δρόμους Πολιτισμού Αργολίδας (φωτο&βίντεο)

Ιούλιος 22, 2018 - 08:39

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Εικαστική εγκατάσταση στη πλατεία Φιλελλήνων στα πλαίσια των Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας, Γιώργος Ξένος «Διερχόμενοι», εγκαινιάστηκε το Σάββατο το βράδυ με μια σεμνή τελετή. Παρόντες ο καλλιτέχνης Γιώργος Ξένος και η σύζυγός του,ο αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος,η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου,αρκετοί φιλότεχνοι ,και πολλοί τουρίστες που στέκονταν μπροστά στο έργο εντυπωσιασμένοι.
Η έκθεση  πραγματοποιείται στην Πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο, από τις 20 έως και τις 31 Ιουλίου.
Οι Διερχόμενοι είναι οι φορείς αξιών και λειτουργιών, που είναι διαχρονικά συνδεδεμένες με την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού. Πέρα από σύνορα και έθνη, μεταφέρουν τη μνήμη, τη γνώση, το συναίσθημα, την ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία. Η φύση τους, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά τους, δεν τους επιτρέπει να μένουν σταθεροί σε έναν τόπο. Και η τέχνη του Γιώργου Ξένου, πλήρης οντολογικών αναζητήσεων, αποκαλύπτει έναν μηχανισμό πολλαπλών επιπέδων προσέγγισης και ερμηνείας της διαδικασίας της συνέχειας.

Ο Γεώργιος Ξένος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα.

Από το 1976 έως το 1982 σπούδασε στην “École National Supérieure des Beaux arts – Section des Arts Plastiques” στο Παρίσι. Από το 1983 έως το 1986 έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα. Το 1987 έζησε και εργάστηκε στο Mönchengladbach της Γερμανίας.
Από το 1988 έως το 1992 έζησε και εργάστηκε στο Βερολίνο, όπου βίωσε τα ιστορικά γεγονότα της πτώσης του Τείχους. Έργα της περιόδου αυτής εξέθεσε στο Winckelmann Museum της πόλης Stendal (Ιούνιος – Οκτώβριος 1991) και στο Pergamon Museum του Βερολίνου (Ιανουάριος – Νοέμβριος 1992).
Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Βίντεο στιγμιότυπα από την έκθεση https://youtu.be/tgPGLLMRO0o

Βίντεο Τάσσος Χειβιδόπουλος https://youtu.be/NyZKrJOCiYc

Βίντεο Ελένη Παναγιωτοπούλου https://youtu.be/jgEI5a0TNGU

(φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Οι «Διερχόμενοι» του Γ. Ξένου Φεστιβάλ Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας