Εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018

Αύγουστος 02, 2018 - 22:33

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018,  ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.

Υπενθυμίζεται ότι η  Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από  75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ    Μεσαιωνικό Φρούριο Παλαμηδίου    Μουσική συναυλία με  τον Διονύση Σαββόπουλο

ΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ    Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου    Συναυλία με τον Νίκο Ξυδάκη. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτόρου Νέστορος     Μουσική βραδιά με τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά. Συνδιοργάνωση από την ΕΦΑ Μεσσηνίας και τον Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Ελεύθερη είσοδος.

ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Καλαμάτας    Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Καλαμάτας θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό μέχρι τις 24:00. Παράλληλα θα παραγματοποιηθεί συναυλία που οργανώνει το Ωδείο Καλαμάτας στο πλαίσιο του κύκλου των μουσικών εκδηλώσεων International Kalamata Music Days

ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ    Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας    Μουσική εκδήλωση " Πανσέληνος στη Μαντινεία"με τους Μάνο Αχαλινιωτόπουλο, Θάνο Σταυρίδη, Κώστα Παυλόπουλο. Ώρα εκδήλωσης 21:00 (περισχοίνιση δίπλα στη σκηνή του θεάτρου)

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

    Κάστρο Καλαμάτας     Στις 21:00  θα προβληθεί η ταινία “La Strada” του Φρεντερίκο Φελίνι. Συνδιοργάνωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Ελεύθερη είσοδος.

Κάστρο Αγιονορίου    Περιήγηση και μουσική εκδήλωση με βυζαντινή χορωδία. Ώρες: 19:00 έως 22:00
Αρχαιολογικός Χώρος Ορχομενού    Μουσική εκδήλωση " Από την όπερα στην παραδοσιακή μουσική" με ερμηνέυτρια την Υψίφωνο Μαρινέλλα Στριφτόμπολα. Ώρα εκδήλωσης: 20:30 (περισχοίνιση τμήματος του κοίλου)

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΦΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ    Αρχαίο θέατρο Γυθείου    Θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Δήμου Ανατολικής Μάνης του έργου "Μην με λες αφεντικό!", βασισμένο στο γαλλικό θεατρικό έργο Oscar του Claud Magnier (1958), σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής της Αγγελικής Κατσιβαρδέλου. Ώρα 21:00. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.