«Γιορτή του Δάσους 2018» στην Καστάνιτσα Αρκαδίας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Γιορτή του Δάσους 2018» στην Καστάνιτσα Αρκαδίας (φωτο&βίντεο)

Αύγουστος 25, 2018 - 10:01

10 χρόνια Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα Αρκαδίας με την συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας.
Ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες εκδηλώσεις στην Καστάνιτσα Αρκαδίας με αφορμή την Γιορτή του Δάσους, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών. Φέτος, η καθιερωμένη πολιτιστική εκδήλωση συμπλήρωσε 10 χρόνια εορτασμού. Από τις 7 έως και τις 18 Αυγούστου 2018, στο παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για παιδιά, πεζοπορίες στο δάσος, εκμάθηση τσακώνικης διαλέκτου, μουσικές βραδιές κ.α.
Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετείχε ενεργά για άλλη μια χρονιά, με την διοργάνωση εκδήλωσης επανένταξης αποθεραπευμένων γερακίνων (Buteo buteo) στο φυσικό τους περιβάλλον, στην πλατεία Σ. Κουρούνη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», με περιβαλλοντικές δραστηριότητες και κατασκευές στον ίδιο χώρο και με ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία του Αγιάννη, αλλά και με κληρώσεις αναμνηστικών εκδόσεων του Φορέα Διαχείρισης για τα παιδιά όπως σημειωματάρια, ξυλομπογιές κ.α..
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε πολλούς επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, για τα ιστορικά και φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, για τα μοναστήρια της περιοχής, για την αρχιτεκτονική του χωριού καθώς και για τη διατήρηση της τσακώνικης διαλέκτου, αλλά και να περιηγηθούν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης  θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές του Πάρνωνα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καστάνιτσας και όλους όσοι συμμετείχαν για την πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=fUFs9aii9s4&t=27s

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας