Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μυστρά - Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μυστρά - Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018

Αύγουστος 25, 2018 - 10:11

Την Κυριακή 26 Αυγούστου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, Π.Ε. Λακωνίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνουν στο Κάστρο του Μυστρά, στο πλαίσιο  των Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, συναυλία του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται Ο Στράτης Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους που θα ερμηνεύσει η  φημισμένη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, έργο που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.  Θα μας παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο "Εντεύθεν"  και "Κρητικός Ορίζοντας" ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει με αγαπημένα τραγούδια  και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα "Χρονικό", Ιθαγένεια", "Θητεία", "Ήλιος ο Πρώτος", "Μετανάστες", "Σεργιάνι στον κόσμο", "Τα Τραγούδια του νέου πατέρα"  "Ανεξάρτητα", "Who Pays the Ferryman", σε τοπία, σε μνήμες, στο νου και την ψυχή των νέων, με την φιλοσοφία και την ξεχωριστή αισθητική των συνθέσεών του, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

Η Έλενα Κελεσίδη, οι νέες ξεχωριστές δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και η Δάφνη Ζουρνατζή, αλλά  και ο παλαιότερος ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των έργων και τραγουδιών  που συνέθεσε ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε. Θα συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η  Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, μία μαγευτική βραδιά στο Κάστρο του Μυστρά υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

 

              Η Συναυλία διοργανώνεται από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία

              με το Υπουργείο Πολιτισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού

             Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

              

              Είσοδος ελεύθερη.

 

Διάρκεια  του προγράμματος:  2 ώρες

Ώρα έναρξης : 8: 30 μ.μ.