Τέλος τα κινητά και τα tablet από τους μαθητές στα σχολεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τέλος τα κινητά και τα tablet από τους μαθητές στα σχολεία

Αύγουστος 28, 2018 - 15:50

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πλησιάζει η μέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Απαγορεύονται τα κινητά και τα tablets για μαθητές στα σχολεία. Με εγκύκλιό του ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ενημερώνει για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες.

Όπως γίνεται γνωστό στη σχετική εγκύκλιο που αποστέλλεται προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας και τους διευθυντές εκπαίδευσης, οι μαθητές πλέον δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

Ακόμη, δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.