Τελικά και ο ψεύτης επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τελικά και ο ψεύτης επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Σεπτέμβριος 07, 2018 - 08:58

Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου,Δικηγόρου – Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας ΥΔΔΑΔ,Πολιτικού Στελέχους Ν.Δ.

 

Η ΔΕΘ αποτελεί για τον κ. Τσίπρα τον τόπο του πολιτικού εγκλήματος.

Το τοπίο παραμένει το ίδιο. Κάθε χρόνο, τα ίδια πρόσωπα να χειροκροτούν τον ίδιο άνθρωπο να λέει ψέματα με το ίδιο πάντα θεατρινίστικο ύφος. Χωρίς κανένας τους να ντρέπεται.

Το 2014 υποσχέθηκε το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Είπε ότι θα έσκιζε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, αύξηση κατώτατου μισθού, διαγραφή χρεών για όλους. Μοίρασε απλόχερα ψεύτικες υποσχέσεις, τις οποίες αργότερα ονόμασε «αυταπάτες». Όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε.

Το 2015, παραμονές των εκλογών, τα ψέματα συνεχίστηκαν. Υποσχέθηκε το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα». Ένα κράμα υποσχέσεων, επιδομάτων και δεσμεύσεων ότι δεν θα «ξεπουλήσει» (όπως εκείνος έλεγε) τη δημόσια περιουσία. Αποτέλεσμα; Έκανε την Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στη φορολογία με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Έκανε τους φτωχούς φτωχότερους. Δέσμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

 

Το 2016, έθεσε 5 στόχους: Να κλείσει άμεσα η τρίτη αξιολόγηση. Να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος. Να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Να καταφέρει η οικονομία να καταγράψει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Να μειωθούν οι στόχοι των  πλεονασμάτων.

Απέτυχε και στους 5! Η αξιολόγηση έκλεισε σχεδόν ένα χρόνο μετά με αντίτιμο το 4ο μνημόνιο. Το χρέος ρυθμίστηκε φέτος και μάλιστα με μια ρύθμιση σαφώς κατώτερη των προσδοκιών. Η χώρα δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο τελειώνει. Και η ανάπτυξη όχι μόνο δεν ήταν ισχυρή αλλά ήταν η μισή του αρχικού στόχου! Ενώ αντί για μείωση των πλεονασμάτων δέσμευσε τη χώρα σε πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και σε 2,2% έως το 2060!

 

Το 2017, πέρυσι, το ίδιο παραμύθι. Υποσχέθηκε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Ο στόχος ήταν 2,6% και τελικά έκλεισε στο 1,4%, σχεδόν στο μισό δηλαδή. Υποσχέθηκε επενδύσεις. Το σύνολο των επενδύσεων το 2018 είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της 20ετίας. Υποσχέθηκε να προωθήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα κόκκινα δάνεια. Ένα χρόνο μετά, από τις 400.000 επιχειρήσεις που έχουν χρέη μόνο οι 50.000 ξεκίνησαν τη διαδικασία και μόλις 67 σε όλη τη χώρα έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους! Την ίδια ώρα που πραγματοποιήθηκαν 700.000 κατασχέσεις σε λογαριασμούς επιχειρήσεων και ιδιωτών και εκκρεμούν άλλες 500.000!

Όλα αυτά από τον πρωθυπουργό που υπόσχονταν διαγραφή χρεών…

 

Συμπέρασμα πρώτο: Κάθε επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι μια νέα απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών. Το τι λέει δεν έχει καμία απολύτως αξία.

 

Συμπέρασμα δεύτερο: Δεν επιστρέφει μόνο ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος. Επιστρέφει και ο ψεύτης.