Ανδριανός: Χωρίς καθυστερήσεις αποζημίωση στους αμπελοκαλλιεργητές της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Χωρίς καθυστερήσεις αποζημίωση στους αμπελοκαλλιεργητές της Αργολίδας

Σεπτέμβριος 12, 2018 - 12:33

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των εκτεταμένων ζημιών σε αμπέλια στην Αργολίδα από περονόσπορο και τη χωρίς καθυστερήσεις αποζημίωση των πληγέντων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ιδιαίτερα εκτεταμένες είναι φέτος οι ζημιές από περονόσπορο σε αμπέλια της Αργολίδας, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Μαλανδρένι, το Γυμνό και η Σκοτεινή, με την καταστροφή να φτάνει σε πολλές περιπτώσεις το 100% της παραγωγής.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τα αμπέλια που χάθηκαν λόγω περονόσπορου, παρά το γεγονός ότι προήλθε από τις κλιματολογικές συνθήκες, και παρά το ότι οι καλλιεργητές έκαναν όλες τις απαιτούμενες κινήσεις για την αποτροπή της εμφάνισής του, πράγμα το οποίο εντέλει δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα να πάρει τη μορφή επιδημίας.

Ως εκ τούτου, καθίσταται επιτακτική η χωρίς καθυστερήσεις αποζημίωση των παραγωγών καθώς και η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τούτων δοθέντων,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

 

  1. Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα διασφαλιστεί η χωρίς καθυστερήσεις αποζημίωση των παραγωγών στην Αργολίδα τα αμπέλια των οποίων επλήγησαν από περονόσπορο.
  2. Ποια συγκεκριμένες δράσεις θα αναληφθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος».