Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 15, 2018 - 10:28

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διεύθυνση  Αστυνομίας  Κορινθίας

Σύλληψη δύο (2) ατόμων για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (11.9.2018) το βράδυ, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 29 και 31 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -15- γραμμαρίων, ποσότητα υγρής μεθαδόνης συνολικού βάρους -70- γραμμαρίων, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), 3 ναρκωτικά δισκία και τμήματα δισκίων, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή και για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (10.9.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 59χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα-υπεραγορά τροφίμων οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος. Όπως επιπλέον προέκυψε, ο ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από την 25.8.2018 έως την 10.9.2018, σε τρείς (3) περιπτώσεις, σε καταστήματα-υπεραγορές τροφίμων στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσε οινοπνευματώδη ποτά, μέρος των οποίων βρέθηκε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για πλαστογραφία και αντίσταση.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (10.9.2018) το βράδυ, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 51 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.
Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας και επτά περιπτώσεις κλοπών στη Κορινθία
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις  -4.000- ευρώ   

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση ληστείας κι επτά (7) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος αλλοδαπών, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται πέντε (5) αλλοδαποί, τέσσερις (4) άνδρες ηλικίας από 39 έως 47 ετών και μία (1) 38χρονη.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε, ότι οι ανωτέρω την 21.7.2018 με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αλλοδαπή πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και έγγραφα.
Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 23.7.2018. έως και 11.8.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, σε επτά (7) περιπτώσεις, αφαίρεσαν από ισάριθμους αλλοδαπούς, πορτοφόλια που περιείχαν χρήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.  
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -4.000- ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα  Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (8.9.2018) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (6.9.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 23χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.9.2018) το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 42χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και -10- δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν, στις (4.9.2018) το μεσημέρι, στo Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 32 και 36 ετών, αντίστοιχα, γιατί διέρρηξαν οικία αλλοδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτές.
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.9.2018) το μεσημέρι, στo Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (4.9.2018) το πρωί, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, στην Κόρινθο και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 52 και 29 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες ηρωίνης. Επιπλέον, από την κατοχή του 29χρονου κατασχέθηκαν και δύο (2) δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου
Συνελήφθη, στις (3.9.2018) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από ψυχαγωγικό μηχάνημα επιχείρησης, χρήματα. Όπως προέκυψε, ο ανήλικος κατά το χρονικό διάστημα από 13.8.2018 έως 31.8.2018 διέπραξε ακόμα τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής χρημάτων από το ίδιο ψυχαγωγικό μηχάνημα της επιχείρησης. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 40χρονος και 32χρονη, γονείς του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (3.9.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 37χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε  χάλκινα αντικείμενα από κοιμητήριο Ιερού Ναού, τα οποία βρέθηκαν και θα αποδοθούν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας (1)  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος  Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει στις (9.9.2018), στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και μία 40χρονη ημεδαπή, μητέρα του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Εξιχνίαση μίας (1)  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος  Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει προχθές (6.9.2018), στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Εξιχνίαση μίας (1)  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος  Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει προχθές (1.9.2018), στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθησαν, στις (3.9.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης , πέντε (5) αλλοδαποί, ηλικίας από 30 έως 48 ετών, γιατί όπως προέκυψε, προχθές (2.9.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, αφαίρεσαν βάρκα ημεδαπού. Επιπλέον, στην κατοχή ενός 44χρονου από τους συλληφθέντες, βρέθηκε μαχαίρι με μήκος λάμας -14- εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εξιχνιάστηκαν ακόμη εννέα περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, στη Λακωνία

Σε συνέχεια των από 27.6.2018 και 4.7.2018 Δελτίων Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσαν τη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 31 και  43 ετών, αντίστοιχα και την εξιχνίαση δεκατεσσάρων (14) συνολικά περιπτώσεων κλοπής και απόπειρας κλοπής, συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, εξιχνιάστηκαν ακόμη εννέα (9) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, στο Γύθειο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, ο 31χρονος και ο 43χρονος από την 31.5.2015 έως και την 14.3.2018, στο Γύθειο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, διέπραξαν ακόμη τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής και έξι (6) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε οικίες και καταστήματα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης και Γυθείου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (14.9.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (7.9.2018) το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.9.2018) το απόγευμα, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -14- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

 Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (4.9.2018) το απόγευμα, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 56χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για πλαστογραφία.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 23.8.2017 έως την 9.9.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Εξιχνίαση μίας (1)  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος  Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπής, που είχε γίνει  στις (3.9.2018), στην Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, για κλοπή. Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει και ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, δύο (2) 39χρονους και δύο (2) γυναίκες ηλικίας 32 και 43 ετών αντίστοιχα, γονείς των ανηλίκων, κατηγορούμενων για παραμέληση της εποπτείας τους, από τους οποίους η 32χρονη συνελήφθη.

Συνελήφθη ένα (1) άτομα για κλοπή
Συνελήφθη, στις (3.9.2018) το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 32χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από οικία ημεδαπής κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (7.9.2018) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 19χρονος ημεδαπός κι ένας συνομήλικος αλλοδαπός, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (4.9.2018) το βράδυ, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 37χρονος αλλοδαπός και ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (4.9.2018) το βράδυ, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) εξάρτημα πολεμικών τεχνών τύπου νουντσάκου κι ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δέκα εκατοστών.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (4.9.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 57χρονος ημεδαπός, γιατί σε αποθήκη ιδιοκτησίας, αλλά και σε παρακείμενο χώρο αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -9- φυτά κάνναβης ύψους από -20- έως -80- εκατοστά, καθώς και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -4,7- γραμμαρίων.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε αποθήκη ημεδαπού, που είχε γίνει την 14.6.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 30χρονου ημεδαπού, για κλοπή.