Αρχαία Ασκληπιεία: Το παρελθόν και το μέλλον της ιατρικής παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αρχαία Ασκληπιεία: Το παρελθόν και το μέλλον της ιατρικής παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 15, 2018 - 14:01

O καθηγητής Βασίλης Λαμπρινουδάκης, οραματιστής του δικτύου αρχαίων Ασκληπιείων, παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο της ανάδειξης του ρόλου των αρχαίων Ασκληπιείων στην ιστορία και στην εξέλιξη της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης σε ημερίδα στην Τρίπολη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσαν στην ημερίδα με θέμα «Διασύνδεση των Αρχαίων Ασκληπιείων» την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με ομιλητές τον κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη, τη Μαρία Γαζούλη και ΔΡ. Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου.

Ασκληπιεία καλούνταν  τα ιερά στα οποία λατρευόταν ο Ασκληπιός, ο κατεξοχήν ιατρός θεός της αρχαιότητας, είτε μόνος είτε συνηθέστερα μαζί με κάποιες από τις κοντινές σε αυτόν θεότητες και συχνότερα της Υγείας.

Στόχος της ημερίδας μεταξύ άλλων ήταν η ανάδειξη της σημασίας των Ασκληπιείων, με τη δημιουργία νέων πολιτιστικών διαδρομών και τη διασύνδεση των Ασκληπιείων με τη διεθνή ιατρική κοινότητα.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Γκάτζιος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης.

Βίντεο https://youtu.be/bzJRRnfWH8A