Ο Γιώργος Δέδες υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιώργος Δέδες υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου;

Σεπτέμβριος 15, 2018 - 14:20

φωτογραφία eurokinissi

Η υποψηφιότητα που σύμφωνα με την aftodioikisi.gr, προκρίνεται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το κυβερνών κόμμα, είναι αυτή του Κορίνθιου γενικού γραμματέα Υποδομών και στενού συνεργάτη του Χρ.Σπίρτζη, Γιώργου Δέδε, που το 2014 ως υποψήφιος του ΠαΣοΚ είχε κάνει μία καλή εμφάνιση, χάνοντας τη δεύτερη θέση από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη για 1230 ψήφους (15,72% έναντι 15,38%).

«Να σημειωθεί ότι το 2010 ο κ. Δέδες εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, καθώς υποδείχθηκε στο ψηφοδέλτιο του νυν περιφερειάρχη Π. Τατούλη από το ΠαΣοΚ. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν, με αποτέλεσμα στις εκλογές του 2014 αφενός να κατέβει μόνος του και αφετέρου να στηρίξει στο β΄ γύρο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδ. Βουδούρη», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Πάντως, το κυβερνών κόμμα πιθανότατα θα καθυστερήσει να ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει προς το Νοέμβριο. Παράλληλα, μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής, υπάρχουν δύο «γραμμές» στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη υποστηρίζει ότι είναι ευκαιρία να προκριθεί η αυτόνομη κάθοδος προκειμένου το κόμμα και οι υποψήφιοί του να καταγράψουν τις δυνάμεις τους και οι συνεργασίες να γίνουν στον β΄ γύρο και η δεύτερη που θεωρεί ότι αυτή είναι η στιγμή για συνεργασίες και ανοίγματα προς την κεντροαριστερά από τον α΄ γύρο, αναφέρεται στο ίδιο άρθρο.