Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στη Μεσσηνία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στη Μεσσηνία

Σεπτέμβριος 25, 2018 - 11:59

Κατασχέθηκαν -38- δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -7,5- κιλών - Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών τους.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (24.9.2018) το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν συνολικά -38- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο εσωτερικό αυτοσχέδιας σκηνής, η οποία ήταν εγκατεστημένη στο χώρο της φυτείας και χρησιμοποιούνταν ως ξηραντήριο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7,5- κιλών.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.