Ανδριανός: Προβλήματα στελέχωσης του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με ειδικό βοηθητικό προσωπικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Προβλήματα στελέχωσης του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με ειδικό βοηθητικό προσωπικό

Σεπτέμβριος 27, 2018 - 15:07

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα προβλήματα στελέχωσης του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόσο στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, όσο και στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου έχει ανακύψει σημαντικό πρόβλημα καθώς ενώ σε κάθε σχολείο φοιτούν δύο μαθητές με γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες λαμβάνουν υποστήριξη από ειδικό βοηθητικό προσωπικό, μόλις ένα άτομο αυτής της ειδικότητας τοποθετήθηκε σε κάθε σχολική μονάδα, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών αυτών κατά τη διενέργεια εκπαιδευτικών δράσεων εντός και εκτός των σχολείων.
Σημειώνεται μάλιστα ότι ήδη έχει σημειωθεί τραυματισμός ενός από τους μαθητές αυτούς.
Δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Τι άμεσες ενέργειες θα αναλάβει για την κάλυψη των κενών ειδικού βοηθητικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για την ασφάλεια των μαθητών που χρήζουν υποστήριξης».