Ο σύλλογος ΣΥΚΑΦΙΑΡ συμμετείχε στο 10ο Αντάμωμα ασθενών με καρκίνο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο σύλλογος ΣΥΚΑΦΙΑΡ συμμετείχε στο 10ο Αντάμωμα ασθενών με καρκίνο

Οκτώβριος 03, 2018 - 21:36

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», συμμετείχε στο 10ο Αντάμωμα συλλόγων  ασθενών με καρκίνο που πραγματοποιήθηκε 21-24 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη και ήταν μια διοργάνωση του  Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχίΖΩ».

 Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα 16 σύλλογοι ενώ σκοπός του Ανταμώματος αυτού ήταν να βρεθούν τα Δ.Σ. και τα μέλη των συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, και να προσφέρουν εκπαίδευση που αφορά στην φροντίδα του ασθενή με καρκίνο. Ασθενείς, φίλοι και φροντιστές ασθενών παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιελάμβανε workshops στα οποία παρουσιάστηκαν καινοτόμες λύσεις και τεχνικές.  

 Κατά τη διάρκεια του ανταμώματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Εβρου, να περιηγηθούν στη Σαμοθράκη και να ζήσουν την εμπειρία της Θρακιώτικης Φιλοξενίας. Κυρίως όμως να γίνουν μέρος μιας αλυσίδας ζωής με συνδετικό κρίκο τον καρκίνο που αποδεικνύει καθημερινά πως η ζωή δεν σταματά μετά την ασθένεια.

Εκ του Δ.Σ.