ΚΚΕ Αργολίδας: Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και στην αγροτική παραγωγή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΚΚΕ Αργολίδας: Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και στην αγροτική παραγωγή

Οκτώβριος 04, 2018 - 08:37

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Νίκο Γόντικα, μέλος της Ε.Π Πελοποννήσου και Περιφερειακό σύμβουλο με τη  Λαϊκή Συσπείρωση και τους Γιώργο Θεοδόσιου, στέλεχος του ΚΚΕ Αργολίδας κ δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Άργους- Μυκηνών και Μιχάλη Κρόκο, στέλεχος του ΚΚΕ Αργολίδας, επισκέφτηκαν τις περιοχές Ν.ΚΙΟ-ΣΚΑΦΙΔΑΚΙ και ΚΙΒΕΡΙ Αργολίδας, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Αργολίδας. Όπως τονίζει και η ανακοίνωση της Ε.Π Πελοποννήσου του ΚΚΕ, απαίτησαν και τόνισαν τα εξής :

«Αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές.

Αναδεικνύεται ο άναρχος και αντιλαϊκός χαρακτήρας της καπιταλιστικής "δίκαιης ανάπτυξης" και η περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο, που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.

Ότι το ΚΚΕ έχει θέσει επανειλημμένα, με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής θωράκιση της χώρας.

Τώρα χρειάζεται τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν:

Να καταγραφούν οι ζημιές, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και στην αγροτική παραγωγή. Άμεση αποκατάσταση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.α)

Να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να παλέψουν, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.»

Βίντεο https://youtu.be/j0No7ZkXrMA

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα - Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πλημμυροπαθείς περιοχές Ν.Κίο-Κιβέρι-Σκαφιδάκι