«Λουκέτο» στα στρατόπεδα της Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Λουκέτο» στα στρατόπεδα της Πελοποννήσου

Οκτώβριος 05, 2018 - 19:15

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Είναι οριστικό πλέον το τέλος των κέντρων εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο, καθώς σε περίπου 6 μήνες θα αποτελούν πλέον παρελθόν.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ξεκινήσει η εκκένωση τους, με τα υλικά να μεταφέρονται σε αποθήκες στην Αττική.

Εντελώς θα κλείσει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα, όπως επίσης και η λέσχη αξιωματικών. Εδώ δημιουργείται το εύλογο ερώτημα τι θα απογίνουν οι δομές αυτές. Το κτίριο της λέσχης αξιωματικών είναι ένα υπέροχο κτίριο, που η τύχη του αγνοείται έως αυτή τη στιγμή.

Από την άλλη πλευρά όμως το στρατιωτικό μουσείο Καλαμάτας θα παραμείνει ανοιχτό.

Το στρατόπεδο της Τρίπολης θα παραμείνει, αλλά θα είναι με χαμηλή επάνδρωση και φυσικά θα συνεχίζει να μην δέχεται νεοσύλλεκτους.

Στο Ναύπλιο επίσης το στρατόπεδο και η λέσχη αξιωματικών βάζουν «λουκέτο».

Τα κτίρια είναι άγνωστο τι θα απογίνουν, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην έχει κάνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι με αυτά.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι στην Πελοπόννησο παραμένει μόνο το στρατόπεδο στην Σπάρτη και στην Τρίπολη ως χαμηλής επάνδρωσης, παραμένει επίσης η Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ) στο Λουτράκι.

Οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονται στον Έβρο και στα νησιά, «κόβοντας» τα πόδια στους οικονομικά ασθενέστερους νεοσύλλεκτους, αλλά και σε αυτούς που η οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Να επισημάνουμε ότι στη Θήβα θα παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι που προορίζονται για Κύπρο.

Το κλείσιμο των στρατοπέδων στην Πελοπόννησο θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα και στους αξιωματικούς οι οποίοι θα μετατεθούν στα αντίστοιχα στρατόπεδα του Έβρου και των νησιών.

Λιγότερα κέντρα, λιγότερος στρατός στην Πελοπόννησο, μείωση των λειτουργικών αναγκών του Υπουργείου  αλλά μεγάλη πτώση στον τζίρο των τοπικών επιχειρήσεων.