Σταθάκης σε Ανδριανό: Παράταση στις άδειες γεωτρήσεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σταθάκης σε Ανδριανό: Παράταση στις άδειες γεωτρήσεων

Οκτώβριος 11, 2018 - 12:03

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απάντηση Σταθάκη σε Ανδριανό για την προθεσμία υποβολής φακέλων για άδειες χρήσης νερού για άρδευση από τις γεωτρήσεις: Η προθεσμία παρατάθηκε έως το τέλος Μαΐου 2019.

Στην 1801/24-9-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής φακέλων για άδεια χρήσης ύδατος, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«παρατάθηκε έως το τέλος Μαΐου του 2019, η προθεσμία υποβολήςτων απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου από τους εκάστοτε δικαιούχους.

H προθεσμία που είχε οριστεί από τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (30/09/18)παρατάθηκε, μέχρι την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ηκαταχώρηση των ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών ΕνισχύσεωνΠροσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τοτέλος Μαΐου 2019.

Για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνδράμουν ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνεισφέροντας με το αρχείο των ηλεκτροδοτήσεων, καθώςκαι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διαθέτει σε ετοιμότητα πληροφοριακό σύστημα καταγραφής τωναπαιτούμενων στοιχείων. Η εφαρμογή αναμένεται να διευκολύνει συνολικά τη διαδικασίααδειοδότησης χρήσεων ύδατος από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ακολούθως την έκδοση του απαιτούμενου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίεςτης Περιφέρειας, για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού.

Συνδυάζοντας τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός επικαιροποιημένου αρχείου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: α) τόσο για την εκπλήρωση τωνυποχρεώσεων των δικαιούχων μειωμένου αγροτικού τιμολογίου απέναντι στον ΠρομηθευτήΗλεκτρικής Ενέργειας, β) όσο και για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, στο πλαίσιο εφαρμογής των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας.

Οι δικαιούχοι μειωμένου αγροτικού τιμολογίου συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολήςτων απαραίτητων στοιχείων στα τοπικά υποκαταστήματα του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας,αυτοβούλως, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητές τους.

Τον συντονισμό των παραπάνω ενεργειών επιμελείται η Ειδική Γραμματεία Υδάτων τουΥπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».