Εννέα ιδιώτες και δύο αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εννέα ιδιώτες και δύο αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Οκτώβριος 14, 2018 - 14:15

Την υπόθεση χειρίστηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας - Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι  αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, συνελήφθησαν, (Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018), οκτώ ιδιώτες -3 αλλοδαποί και 5 ημεδαποί- και ένας αστυνομικός, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική και Θεσσαλία.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης - συμμορίας, της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.
Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον άλλος ένας αλλοδαπός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται καθώς και ένας ακόμα αστυνομικός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, με βάση στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της έρευνας από φυσικές και τεχνητές μεθόδους, διακριβώθηκε η δράση της συμμορίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας αναπτύξει δίκτυο ατόμων, τα οποία προμήθευαν κυρίως με κοκαΐνη και κάνναβη.