Ομιλία Ανδριανού στην πρώτη συνεδρία του Δικτύου Πόλεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία Ανδριανού στην πρώτη συνεδρία του Δικτύου Πόλεων

Οκτώβριος 14, 2018 - 14:52

Ανδριανός στην πρώτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου πόλεων και επιστημονικών φορέων “Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων – Οι Δρόμοι της Ίασης”: «Να αναδείξουμε τις πόλεις και τις ευρύτερες περιοχές μας σε κέντρα με διεθνή ακτινοβολία, όπου θα συνυπάρχουν αρμονικά οι υψηλής ποιότητας ιατρικές εγκαταστάσεις, καταξιωμένοι συνεδριακοί και εκπαιδευτικοί θεσμοί, και η έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό που αρμόζει σε πόλεις που φιλοξενούν Ασκληπιεία».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθη στην πρώτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου πόλεων και επιστημονικών φορέων “Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων – Οι Δρόμοι της Ίασης”. Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία που εγκαινιάζεται σήμερα στην Επίδαυρο. Και βεβαίως θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της ιδέας που συνδέει σε ένα δίκτυο τις πόλεις της Ελλάδας που διαθέτουν ασκληπιεία –όπως την Επίδαυρο, τα Τρίκαλα, την Κω.

Το δίκτυο αυτό είναι μια δομή συνεργασίας που μας επιτρέπει να συντονίζουμε δράσεις και να ανταλλάσσουμε ιδέες και εμπειρίες για την καλύτερη ανάδειξη και αξιοποίηση αυτής της σπουδαίας παράδοσης.

Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η ίαση που επιχειρείται στα Ασκληπιεία αφορά ταυτόχρονα την ψυχή και το σώμα. Τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν πάνω σε αυτή τη λογική: ότι η αντιμετώπιση των σωματικών συμπτωμάτων της ασθένειας πρέπει να συνδυάζεται και με μια θεραπεία της ψυχής και του πνεύματος, που μόνο μέσα από τον πολιτισμό μπορεί να επιτευχθεί.

Αυτή την προσέγγιση, αυτή την παράδοση, καλούμαστε εμείς να αναδείξουμε εκ νέου. Ο στόχος μας, στόχος εφικτός και με αναφορά που ξεπερνά τους τοπικούς μας ορίζοντες, είναι να αναδείξουμε τις πόλεις και τις ευρύτερες περιοχές μας σε κέντρα με διεθνή ακτινοβολία, όπου θα συνυπάρχουν αρμονικά οι υψηλής ποιότητας ιατρικές εγκαταστάσεις, καταξιωμένοι συνεδριακοί και εκπαιδευτικοί θεσμοί και δομές που αφορούν την ιατρική επιστήμη, και η έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό που αρμόζει σε πόλεις που φιλοξενούν Ασκληπιεία.

Η επιτυχής οργάνωση και υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα ενισχύσει σημαντικότατα τις ιδιαίτερες ταυτότητες των πόλεών μας και βεβαίως μέσω του συνεδριακού και του ιατρικού τουρισμού, αλλά και των ευρύτερων συνεργιών που θα αναπτυχθούν, θα συμβάλλει καθοριστικά στις τοπικές οικονομίες, δημιουργώντας νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ουσιαστικές ευκαιρίες ώστε οι νέοι άνθρωποι να μένουν στον τόπο τους, να δημιουργούν και να διαπρέπουν.

Αυτή την πρωτοβουλία λοιπόν οφείλουμε όλοι μας να την στηρίξουμε ουσιαστικά, ώστε πραγματικά να παραγάγει τα αποτελέσματα που μπορεί.

Εύχομαι γι’ αυτό ολόψυχα καλή επιτυχία σε αυτή την αρχή και δεσμεύομαι, όπως έχω πράξει μέχρι σήμερα, να συνεχίσω με κάθε τρόπο να συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση για την αξιοποίηση αυτής της ανεκτίμητης παρακαταθήκης ».