Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οκτώβριος 17, 2018 - 10:21

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (13.10.2018) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, 58χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για πλαστογραφία και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν,στις (8.10.2018) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ένας (1) 19χρονος και μία (1) 22χρονη, γιατί λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσαν πορτοφόλι ημεδαπού, που περιείχε χρήματα, έγγραφα και τραπεζικές κάρτες.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (8.10.2018) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 52χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (7.10.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 27χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, στις (7.10.2018) το μεσημέρι, στο 95ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Πατρών από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας και του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 20, 26 και 32 ετών, αντίστοιχα, γιατί, λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (3.10.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 42 και 49 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής οχήματος
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 27.2.2018, στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (1.10.2018) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορινθίας, 44χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αιγαίου, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, στις (15.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες στο 37ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός και μία (1) 60χρονη ημεδαπή, γιατί, χθες (14.10.2018) το βράδυ αφαίρεσαν, από τα αποδυτήρια του κλειστού γηπέδου Μεγαλόπολης πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, που ανήκαν σε ανήλικους αθλητές, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη στις (17.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 49χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης.

Εξιχνίαση δύο (2) περιπτώσεων κλοπής
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει την 2.9.2018 και την 12.9.2018, στη Μεγαλόπολη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, αντίστοιχα. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 42χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικά έγγραφα
Συνελήφθη, στις  (9.10.2018) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 34χρονη αλλοδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν, τρεις (3) αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Ναυπλίου και Αθηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά και για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (7.10.2018) πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 31χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και δύο (2) ναρκωτικά δισκία. Όπως, επιπλέον προέκυψε, σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ναυπλίου, για ληστρική κλοπή.

Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό
Στις (7.10.2018) το μεσημέρι, στο 182,9 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου- Τριπόλεως- Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου- Σπάρτης, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (τσιμεντένιο στηθαίο), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (6.10.2018) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, σε πέντε (5) ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως  29 ετών, γιατί σε έλεγχο κατά την είσοδο τους στο γήπεδο της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -13,5- γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή ενός 23χρονου, εκ των ανωτέρω, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητας κοκαΐνης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, σήμερα (6.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, σήμερα (16.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -4,5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, στις (15.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες στο 37ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός και μία (1) 60χρονη ημεδαπή, γιατί, χθες (14.10.2018) το βράδυ αφαίρεσαν, από τα αποδυτήρια του κλειστού γηπέδου Μεγαλόπολης πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, που ανήκαν σε ανήλικους αθλητές, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. (14.10.2018) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 62χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθησαν,στις (14.10.2018) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 27 και 31 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 18.9.2018 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, 42χρονου, 40χρονης και ανήλικης, αντίστοιχα, για κλοπή, ενώ επιπλέον, ο 42χρονος και η 40χρονη κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Συνελήφθησαν,στις (10.10.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 25, 27 και 55 ετών, αντίστοιχα.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες.

Ειδικότερα, σήμερα (10.10.2018) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
 
-10.150- λίτρα κρασιού και -874- λίτρα τσίπουρου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί,
-19- φυσίγγια,
γεμιστήρας πιστολιού,
-4- μαχαίρια και -1- λόγχη.
Επιπλέον στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός πομποδέκτης, τον οποίο κατείχε παράνομα.
Το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, που αναλογεί στις παραπάνω ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, ανέρχεται στις -9.949,96- ευρώ, σύμφωνα με το Τελωνείο Καλαμάτας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Βέλγιο με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Συνελήφθησαν, στις (6.10.2018) το βράδυ, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, 30χρονος και 30χρονη, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τις Βρυξέλλες Βελγίου, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) δελτία ταυτότητας Αρχών Βελγίου, ενώ αυτοί συνόδευαν το ανήλικο τέκνο τους, για το οποίο επίσης υπέδειξαν ένα (1) διαβατήριο Αρχών Βελγίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εξιχνίαση μίας (1)  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 25.9.2018, στην Κορώνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 18χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (5.10.2018) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού αλυσοπρίονο και εργαλεία, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στις (3.10.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, αντίστοιχα,  38χρονος ημεδαπός και 43χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχαν μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και -7,2- γραμμάρια και τσιγαριλίκι κάνναβης, αντίστοιχα, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, μία (1) περίπτωση κλοπής  σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 23.11.2016, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, στις (15.5.2018) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μεσσηνίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αμαλιάδας Ηλείας, για διακεκριμένες κλοπές.

Συνελήφθη 33χρονος για ναρκωτικά στη Μεσσηνία-Πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου  ανίχνευσης ναρκωτικών, κατά την οποία κατασχέθηκαν -126,8- γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, ζυγαριές κ.ά.

Συνελήφθη, σήμερα (1.10.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 33χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, σήμερα (1.10.2018) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 33χρονου και σε αύλειο χώρο αυτής, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -126,8- γραμμαρίων,
ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, συνολικού βάρους -13,5- γραμμαρίων,
φυτό κάνναβης, ύψους -30- εκατοστών περίπου,
ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -3,5- γραμμαρίων,
μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA),
δύο (2) ζυγαριές.
αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία ναρκωτικών και
κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν τρία άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Γαλλία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, στις (1.10.2018) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3)  αλλοδαποί, ηλικίας 22,24 και 28 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Λυών Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) δελτία ταυτότητας Αρχών Ιταλίας και ένα (1) δελτίο ταυτότητας Ουγγρικών Αρχών.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν, στις (16.10.2018) το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 31 και 37 ετών, αντίστοιχα, γιατί επιχείρησαν να αφαιρέσουν από δύο (2) Ι.Χ. φορτηγά ημεδαπού, ποσότητα καυσίμων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς, έγιναν αντιληπτοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (15.10.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων Λακωνίας, τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 22, 23 και 25 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (8.10.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα Λακωνίας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και μετέφερε παράνομα ένα (1) κυνηγετικό όπλο, τέσσερα (4) φυσίγγια κι ένα (1) γεμιστήρα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (5.10.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Λακωνίας, 34χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση  του Τελωνειακού Κώδικα
Συνελήφθη, στις (4.10.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 21χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -4,5- κιλών, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου
Συνελήφθησαν, στις (4.10.2018) το μεσημέρι, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα Λακωνίας, τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και μία (1) 35χρονη ημεδαπή, μητέρα των δύο (2) ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.  

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής οχήματος
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 15.9.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (3.10.2018) το μεσημέρι, στους Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα Λακωνίας, 44χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εξαρτήματα πολεμικών τεχνών τύπου νουντσάκου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για εμπρησμό
Συνελήφθη, στις (1.10.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 32χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε προχθές (30.9.2018) και πρώτες πρωινές ώρες σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας προκάλεσε εμπρησμό σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα ημεδαπού, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.