Γιάννης Μανιάτης: Τεράστια καθυστέρηση πληρωμής από τη ΔΕΗ του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Μανιάτης: Τεράστια καθυστέρηση πληρωμής από τη ΔΕΗ του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων

Οκτώβριος 19, 2018 - 10:49

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Επανέρχεται ο Γιάννης Μανιάτης για την τεράστια καθυστέρηση πληρωμής από τη ΔΕΗ του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων για τα έτη 2015, 2016, 2017. Μάλιστα, τη νέα ερώτηση υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πρώτο υπογράφοντα το Γ. Μανιάτη.

Αναφορικά με το θέμα ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πολίτες της Αργολίδας έχουν μεγάλη ανάγκη των χρημάτων ύψους περίπου 1.500.000 €, που είναι δικά τους. Οι κάτοικοι Αχλαδοκαμπου, Διδύμων, Αραχναίου, Θερμησίας, Ηλιόκαστρου και Αγ. Νικολάου, απαιτούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άμεσα την πίστωση στους λογαριασμούς τους των χρημάτων αυτών. Η απαίτησή μας ασκείται στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό επίπεδο με την υπογραφή νέας ερώτησης από όλη την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Ελπίζω η κυβέρνηση να πάψει να κωφεύει. Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να εκμεταλλεύονται τα χρήματα των πολιτών».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

έχουν παρέλθει ήδη 3,5 χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι ακόμη καθυστερεί η απόδοση των κονδυλίων του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων για τα έτη 2015, 2016, 2017 στους 50.000 οικιακούς καταναλωτές των 272 ορεινών χωριών της χώρας όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ.

Επειδή το Υπουργείο σας καθυστέρησε σημαντικά να διανείμει στους δικαιούχους τα ύψους 18.000.000€ αντίστοιχα έτοιμα κονδύλια των ετών μέχρι το 2014, για τα οποία σας είχαμε επίσης παραδώσει έτοιμη Υπουργική Απόφαση εφαρμογής, δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη νέα αυτή καθυστέρηση.

Τα κονδύλια αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για τις οικογένειες των ορεινών χωριών της χώρας και είναι αποτέλεσμα δικής μας νομοθετικής πρωτοβουλίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει.

Επειδή υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι πιθανόν ακόμη και αυτό το κονδύλι να χρησιμοποιηθεί για καθαρά μικροκομματικούς προεκλογικούς σκοπούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απαιτείται άμεσα να προχωρήσετε στην κατανομή των αντίστοιχων κονδυλίων στους δικαιούχους.

Τα χρήματα (ελπίζουμε πως) τα έχετε συγκεντρώσει και υπάρχουν, η Υπουργική Απόφαση Εφαρμογής υπάρχει και η κατανομή που έγινε τον Αύγουστο του 2017 διευκρίνισε ακόμη και τα τελευταία σημεία ασαφειών για τους δικαιούχους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γιατί υπάρχει η τεράστια καθυστέρηση στην απόδοση των κονδυλίων του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους δικαιούχους;
  2. Πότε προτίθεται η κυβέρνηση να κατανείμει τα χρήματα αυτά;
  3. Ποια είναι τα αναλογούντα κονδύλια ανά νομό;»