H «Μυθική Πελοπόννησος» στην έκθεση Sial Paris 2018

Time to read
less than
1 minute
Read so far

H «Μυθική Πελοπόννησος» στην έκθεση Sial Paris 2018

Οκτώβριος 31, 2018 - 13:04

Συνεχίζοντας την εξωστρεφή της  πολιτική,  η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. Πελοπόννησος ΑΕ, έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικά το παρόν της, αλλά και τη δυνατότητα στους Πελοποννήσιους παραγωγούς και επιχειρηματίες να  προβάλουν τα  προϊόντα τους στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό  σαλόνι και σημείο συνάντησης των κορυφαίων εμπορικών ηγετών στους τομείς τροφίμων και ποτών, την έκθεση «SIAL PARIS 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018.

Η έκθεση αυτή  πραγματοποιείται  κάθε δυο χρόνια  στο  σύγχρονο και  πολυλειτουργικό εκθεσιακό χώρο ParcdesExpositions στο Παρίσι και  σε αυτήν παρουσιάζονται τα πάσης φύσεως προϊόντα  του πρωτογενούς τομέα, από την παραγωγή,  την επεξεργασία, τη μεταποίηση, τη συσκευασία,  τη προβολή, τη διακίνηση, το εμπόριο μέχρι και την  κατανάλωση. Εκατό ελληνικές επιχειρήσεις  παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην έκθεση, είτε μέσω των Περιφερειών με τις οποίες συμμετείχαν, είτε μεμονωμένα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, φιλοξένησε δεκαέξι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις, των οποίων οι  εκπρόσωποι είχαν στη διάθεσή τους οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβολής και φυσικά δυνατότητα παρουσίασης   των προϊόντων, δοκιμής και γευσιγνωσίας. Μάλιστα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο tastearea, την πρώτη ημέρα  της έκθεσης πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση μαγειρικής και γευσιγνωσίας πελοποννησιακών  προϊόντων από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη.

Για την υποστήριξη του  Περιπτέρου της Πελοποννήσου και των  επιχειρηματιών που συμμετείχαν, παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Αθανάσιος Γκίκας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού -Τουρισμού   κα Μαντώ Μπελεγρή, οι οποίοι  συνομίλησαν με όλους τους εκθέτες, αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες και κατέληξαν σε χρήσιμα  συμπεράσματα. Παράλληλα, οι παραγωγοί και επιχειρηματίες που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε μια έκθεση τέτοιου επιπέδου και διαστάσεων, να   γνωρίσουν νέες αγορές, να  κάνουν νέες ή να ανανεώσουν συμφωνίες και να  ενημερωθούν για τους καθημερινά εξελισσόμενους κανόνες της αγοράς και της ζήτησης.  

To περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκαν, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, η  πρέσβειρα της Ελλάδας στο Παρίσι κα Αγλαΐα Μπαλτά και η Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ στο Παρίσι κα Ευφροσύνη Μητά.     Σημαντική  ήταν και η επίσκεψη της Προέδρου και μελών της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι κα ΣέταΘεωδορίδη. Οι εκπρόσωποι της ομογένειας ζήτησαν και  ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις δυνατότητες της Πελοποννήσου στον τουριστικό και παραγωγικό τομέα,  για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας,   τη παραγωγική της δύναμη  σε επώνυμα και  μοναδικά προϊόντα, όπως το λάδι, οι ελιές,τα κρασιά, τις σταφίδες και τα εσπεριδοειδή,  τα τυριά  και τα γαλακτοκομικά γενικά, το μέλι και τα αρωματικά φυτά και   ακόμα τα ρόδια και τα σύκα που αποτελούν   επιλογές πολυτελείας   για τους   Γάλλους. Επισήμαναν ότι οι  Γάλλοι επιθυμούν ποιοτικά και καθαρά προϊόντα ενώ επιπλέον  ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της διαχείρισης  των  στερεών και υγρών αποβλήτων στη  Πελοπόννησο,  έργο σημαία  για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επισήμαναν ακόμα τον φιλελληνισμό των Γάλλων και τη προτίμηση τους στη Πελοπόννησο, που αποτελεί σταθερά   προορισμό για τους Γάλλους επισκέπτες.  

Δελτίο Τύπου