Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Υποψήφιους Διδάκτορες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Υποψήφιους Διδάκτορες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Οκτώβριος 31, 2018 - 14:12

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 38, του νόμου Ν.4485/2017
Την υπ΄αρ. 16/2018 απόφαση Συγκλήτου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που δημοσιεύτηκε στο υπ. αρ. 1142/29.3.2018, ΦΕΚ, τ.Β΄
Την υπ. αρ. 19η απόφαση της 49ης συνεδρίασης ΓΣΣ καλών Τεχνών

Απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για εκπόνηση διδακτορικών διατριβών από υποψήφιους/ες διδάκτορες, σε θεματολογία που πραγματεύεται το Τμήμα.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος (ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://ts.uop.gr/gr/didaktores), για τους υποψηφίους διδάκτορες οι προϋποθέσεις ορίζονται ως κάτωθι:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχει ο/η κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή κάτοχος αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου ως ισότιμου της αλλοδαπής ή κάτοχος ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, ο οποίος έχει αποκτηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται σε τμήματα Α.Ε.Ι. και διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα (υποχρεωτικά εξάμηνα για τη λήψη πτυχίου ή διπλώματος σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών). Σε ειδικές περιπτώσεις, που προβλέπονται στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών, για παράδειγμα σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν διακεκριμένο επιστημονικό (δημοσιεύσεις, έρευνα), καλλιτεχνικό ή επαγγελματικό έργο στο γνωστικό αντικείμενο της προτεινόμενης έρευνας, και μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, μπορεί να γίνει  δεκτός ως υποψήφιος/α διδάκτορας και μη κάτοχος Δ.Μ.Σ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο/η Επιβλέπων/ουσα, με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, μπορεί να εισηγηθεί να παρακολουθήσει ο/η υποψήφιος/α συμπληρωματικά μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου ή να παραδώσει συγκεκριμένες εργασίες προτού εγκριθεί το αίτημα υποψηφιότητάς του/της από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος.
Διαδικασία υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής στη Γραμματεία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών μετά από συνεννόηση και την έγκριση του προτεινόμενου επιβλέποντος μέλους Δ.Ε.Π.
Ο πλήρης φάκελος υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθεί στη γραμματεία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (Διεύθυνση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη, 211 00   Ναύπλιο, τηλ. 27520-96129) από 01 Νοεμβρίου 2018 έως και 20 Νοεμβρίου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου) και να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Αίτηση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής όπου αναγράφονται:
- προτεινόμενος τίτλος διδακτορικής διατριβής
- προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής. Ως βασική γλώσσα εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής ορίζεται η ελληνική. Είναι δυνατόν η διατριβή να συνταχθεί και σε άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής με τη σύμφωνη γνώμη του/της προτεινόμενου/ης επιβλέποντος/ουσας και έπειτα από αίτηση του/της Υ.Δ. προς τη Γ.Σ., στην οποία θα εξηγεί τους λόγους σύνταξης στη γλώσσα αυτή (π.χ. μητρική γλώσσα, γλώσσα των εγκύκλιων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, εκπόνηση διατριβής σε συνεργασία με ίδρυμα της αλλοδαπής ή καθηγητές της αλλοδαπής). Στην περίπτωση που η Γενική Συνέλευση εγκρίνει τη σύνταξη της Διδακτορικής Διατριβής σε ξένη γλώσσα, προβλέπεται  εκτενής περίληψη στα ελληνικά με την περάτωσή της, σε έκταση που θα ορίσει η Γενική Συνέλευση.
- προτεινόμενος/η επιβλέπων/ουσα της διδακτορικής διατριβής
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
3. Τεκμηριωμένη επιστημονική πρόταση και προσχέδιο διδακτορικής διατριβής
4. Αναγνώριση ισοτιμίας του μεταπτυχιακού διπλώματος από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (για πτυχιούχους ΑΕΙ του εξωτερικού)
5. Απαιτείται επίσης η προσκόμιση των ακόλουθων τεκμηρίων.:
- Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
- Αντίγραφο Πτυχίου
- Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος
- Αναλυτική βαθμολογία των μεταπτυχιακών σπουδών
- Αντίγραφο διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί  από την/τον επιβλέπουσα/οντα
- Πιστοποίηση ελληνομάθειας σε περίπτωση αλλοδαπών υποψηφίων και γλωσσομάθειας (κατά βάση της αγγλικής χωρίς να αποκλείονται άλλες γλώσσες ανάλογα με το προτεινόμενο ερευνητικό αντικείμενο) όσον αφορά  ‘Ελληνες/Ελληνίδες υποψήφιους/ες.  Σε περίπτωση μη κατοχής σχετικού πιστοποιητικού, ο/η υποψήφιος/α θα υποβληθεί σε εξετάσεις  γλωσσομάθειας με τρόπο που θα ορίσει η Γενική Συνέλευση έπειτα από εισήγηση του/της επιβλέποντος/ουσας.
- Έως δύο (2) συστατικές επιστολές από καθηγητές/τριες Α.Ε.Ι, ή εργοδότες
- Δημοσιεύσεις ή επιστημονικές εργασίες (εφόσον υπάρχουν).

Άρθρο 5
Διαδικασία επιλογής υποψηφίων διδακτόρων (παρ. 3, άρ. 38 & παρ. 2, άρ. 39, Ν.4485/2017):
Κάθε ακαδημαϊκό έτος, η Συνέλευση του Τμήματος (εν προκειμένω η ΓΣΣ) εξετάζει συγκεντρωτικά τις πρωτοκολλημένες αιτήσεις εκπόνησης διδακτορικής διατριβής και τα συναφή δικαιολογητικά, σε συνδυασμό με την προφορική ή/και γραπτή εισήγηση του/της προτεινόμενου/ης επιβλέποντος/ουσας. Είναι δυνατόν, επίσης, να καλέσει τους υποψήφιους / τις υποψήφιες σε συνέντευξη.
Η Συνέλευση του Τμήματος (εν προκειμένω η ΓΣΣ), αφού λάβει υπόψη τη γνώμη του/της προτεινόμενου/ης επιβλέποντα/ουσας, εγκρίνει ή απορρίπτει αιτιολογημένα την αίτηση του/της υποψηφίου/ας.
Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  Σχολής ορίζεται:
ο/η επιβλέπων/ουσα της διατριβής
τα άλλα δύο (2) μέλη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, που πλαισιώνει και υποστηρίζει την εκπόνηση και τη συγγραφή της διατριβής και
η γλώσσα συγγραφής της διατριβής.
Τα ονόματα των υποψηφίων διδακτόρων, των επιβλεπόντων, των μελών της συμβουλευτικής επιτροπής, οι τίτλοι των εκπονούμενων διατριβών και σύντομη περίληψη αυτών αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα (παρ. 4, άρ.39, Ν.4485/2017).
Ο Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών
& Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών
Καθηγητής Χρήστος Καρδαράς