Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Νοέμβριος 02, 2018 - 08:59

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Σύλληψη ενός (1) ατόμου
Συνελήφθη, στις (27.10.2018) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 43χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών, για κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και για ναρκωτικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, στις (30.10.2018) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) 19χρονοι αλλοδαποί, γιατί όπως προέκυψε, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε οικία αλλοδαπής και αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, από τα οποία το ένα (1) βρέθηκε και αποδόθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (30.10.2018) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης, 23χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταλλική ράβδος (γκλοπ).

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (30.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, στις (28.10.2018) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, 38χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Άμφισσας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό
Στις (26.10.2018) το βράδυ, στο Άστρος Αρκαδίας, δίκυκλο όχημα, που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κυνουρίας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη στις (26.10.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 18χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

 Έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας
Ληστεία, στις (24.10.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, όταν άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβιδιού), τις ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή οχήματος
Συνελήφθη, στις (31.10.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα Λακωνίας, 26χρονος αλλοδαπός, γιατί  λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα ημεδαπού, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, πλαστογραφίας, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου
Συνελήφθη, στις (30.10.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 17χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε εξωτερικό χώρο της κατοικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) δίκυκλα οχήματα, με παραποιημένα στοιχεία, από τα οποία, όπως προέκυψε, το ένα (1) είχε αφαιρεθεί την 4/5.9.2018 από τη Σκάλα Λακωνίας, καθώς και τρεις (3) σκελετοί δίκυκλων οχημάτων. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας (1) 58χρονος ημεδαπός, πατέρας του 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του.  
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα  
Συνελήφθη, στις (27.10.2018) το βράδυ, στου Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 33χρονος αλλοδαπός, γιατί στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) φυσίγγια και τυφέκιο τύπου φλόμπερ, που κατείχε παράνομα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ταυτοποιήθηκε ένα άτομο, για την καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που εντοπίσθηκε στη Μεσσηνία

Σε συνέχεια του από 25.9.2018 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία και την κατάσχεση τριάντα οκτώ (38) δενδρυλλίων και ποσότητας κάνναβης συνολικού βάρους -7,5- κιλών, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή της φυτείας.
Πρόκειται για έναν (1) 38χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (30.10.2018) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 21 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (27.10.2018) το βράδυ, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 19χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -8,7- γραμμαρίων, καθώς και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (27.10.2018) το βράδυ, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας, 20χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.  

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (23.10.2018) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για διακεκριμένες κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων και αποπειρών κλοπών στη Μεσσήνη Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (24.10.2018) το απόγευμα, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας (1) 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 31χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.10.2018 έως και προχθές (23.10.2018), στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, διέπραξε συνολικά τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε καταστήματα ημεδαπών, από όπου αφαίρεσε χρήματα, προσωπικά αντικείμενα κ.ά., μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε εγκαταστάσεις δημόσιας και δημοτική υπηρεσίας, αντίστοιχα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 

Συνελήφθη 41χρονη που επιχείρησε να ταξιδέψει για Αγγλία με πλαστό έγγραφο, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Συνελήφθη, στις (25.10.2018) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 41χρονη αλλοδαπή, για πλαστογραφία, Ψευδή Ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου της ανωτέρω, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Λονδίνο Αγγλίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό της έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Τσεχίας, ενώ η 41χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο υπέδειξε ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Τσεχίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.