Διομήδης Άργους : Είναι πρωτοφανές ο δήμαρχος να εύχεται να χριστεί Πρωταθλητής και Κυπελλούχος η αντίπαλη ομάδα και όχι η ομάδα της πόλης του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διομήδης Άργους : Είναι πρωτοφανές ο δήμαρχος να εύχεται να χριστεί Πρωταθλητής και Κυπελλούχος η αντίπαλη ομάδα και όχι η ομάδα της πόλης του

Νοέμβριος 12, 2018 - 13:50

φωτογραφία © eurokinissi

Θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε την στάση μέλους της σχολικής επιτροπής του Δήμου Άργους – Μυκηνών και μέλους του Δ.Σ. των Δημοτικών Διαμερισμάτων «Αργώ» (όπου διαμένουν εδώ και αρκετά χρόνια οι παίκτες της ομάδας μας) στον προχθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Νέας Κίου. Ο εν λόγω «κύριος», φορώντας φόρμα του Ολυμπιακού (???), εκφραζόταν με χυδαίο τρόπο εναντίον των παικτών του Διομήδη, αλλά και εναντίον φιλάθλων της ομάδας μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Γνωστός για τα ερυθρόλευκα συναισθήματά του, δεν μπόρεσε να εξισορροπήσει τις ειδικές καταστάσεις που του επιβάλλουν οι θέσεις του Δήμου που πρεσβεύει, καθώς ο Διομήδης είναι ομάδα της πόλης, την οποία εκπροσωπεί μέσω της δημοτικής αρχής. Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος καθόταν ακριβώς μπροστά από ανήλικα παιδιά, μέλη των ακαδημιών του Διομήδη και μαθητές των σχολικών μονάδων, στις οποίες έχει τοποθετηθεί ως αντιπρόεδρος των επιτροπών, καθιστά το ατόπημα μεγαλύτερο και ως εκ τούτου ζητάμε την αποπομπή του από κάθε θεσμικό όργανο ή επιτροπή του Δήμου μας.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας για την παρουσία του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, κ. Δημήτρη Καμπόσου, στην εκδήλωση βράβευσης της ομάδας handball του Ολυμπιακού από τον τοπικό σύνδεσμο φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά και κυρίως για τις ατυχείς δηλώσεις στις οποίες προέβη, στα πλαίσια της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν έχω κρύψει ποτέ τα οπαδικά μου αισθήματα, ότι είμαι Ολυμπιακός. Κόμμα αλλάζεις, ομάδα δεν αλλάζεις. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να πάρει φέτος το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δυστυχώς δεν είναι αυτή την ώρα ανοιχτό το Δημαρχείο (σ.σ. για να κάνουμε εκεί τις βραβεύσεις), γι’ αυτό μας φιλοξενεί εδώ ο σύνδεσμος, που έχει μια μικρή αίθουσα».

Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά ο πρώτος πολίτης ενός Δήμου να παρίσταται σε βράβευση αντίπαλης ομάδας, λίγα λεπτά μετά τη νίκη της επί της ομάδας της πόλης του και μάλιστα μέσα στο Άργος, να εύχεται, στο εν εξελίξει Πρωτάθλημα και Κύπελλο της σεζόν 2018-2019, να χριστεί Πρωταθλητής και Κυπελλούχος η αντίπαλη ομάδα και όχι η ομάδα της πόλης του και γενικά να τάσσεται ανοιχτά υπέρ της αντίπαλης ομάδας και κατά της ομάδας της πόλης του. Είναι ένα θεσμικό ολίσθημα, ακατανόητο και συνάμα προσβλητικό για την ιστορία και το έμβλημα του Διομήδη.

Ο Διομήδης είναι ένας σύλλογος που σηκώνει με υπερηφάνεια την πόλη εδώ και 35 χρόνια στις πλάτες του, χωρίς να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Είναι η ομάδα της πόλης μας, που στηρίζεται στην ανιδιοτελή βοήθεια όλων των συμπολιτών μας. Είναι η ομάδα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο Άργος και το έχει διαφημίσει στα πέρατα της γης. Είναι η ομάδα που έχει ενώσει όλους τους φιλάθλους της Αργολίδας, μακριά από οπαδικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είναι η ομάδα που έχει κάνει περήφανους  όχι μόνο το Άργος και την Αργολίδα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 2012, όντας η μοναδική επαρχιακή ομάδα που έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα.

Όσοι γνωρίζουν τον Κώστα, τον Ανάργυρο, τον Νίκο, τον Τάσσο, την Λένα, τον Σπύρο και τον Αντρέα – τη Διοικούσα Επιτροπή του Διομήδη δηλαδή – γνωρίζουν ότι πάνω από όλα βάζουμε τον Διομήδη και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Πορευόμαστε με αξίες, ήθος και μοναδικό γνώμονά μας την αγάπη μας για το χάντμπολ, τον αθλητισμό και την πόλη μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί είμαστε υπόλογοι απέναντι στις 120 και πλέον οικογένειες που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Διομήδη Άργους Handball