Ανδριανός: «Εφημερεύων ιατρός οδηγεί το ασθενοφόρο λόγω των κενών σε οδηγούς»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: «Εφημερεύων ιατρός οδηγεί το ασθενοφόρο λόγω των κενών σε οδηγούς»

Νοέμβριος 13, 2018 - 15:56

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Νέα παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου: Εφημερεύων ιατρός οδηγεί το ασθενοφόρο λόγω των κενών σε οδηγούς»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέματην ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών σε οδηγούς ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που έχουν ως αποτέλεσμα να χρειάζεται να οδηγεί το ασθενοφόρο ο εφημερεύων ιατρός.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με νέα Ερώτησή μου επανέρχομαι στα οξύτατα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω των κενών σε οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου που έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την αδυναμία κάλυψης των υπαρκτών αναγκών.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα, σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάστηκε ο εφημερεύων ιατρός να οδηγήσει ο ίδιος το ασθενοφόρο προκειμένου να μεταβεί σε επείγον περιστατικό.

Τονίζεται ακόμη ότι τα κενά αυτά για κάποια χρονική περίοδο τα κάλυπτε ο Δήμος Ερμιονίδας ο οποίος όμως λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να τα καλύπτει πλέον. Δημιουργείται συνεπώς σοβαρότατο πρόβλημα για μια μεγάλη περιοχή με υψηλή επισκεψιμότητα και εκτεταμένες ανάγκες, η οποία απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα με κακό οδικό δίκτυο από τις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους και την έδρα του ΕΚΑΒ.

Τούτων δοθέντων,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  • Πότε και με ποιες άμεσες ενέργειες θα καλυφθούν τα κενά σε οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ώστε να εξυπηρετούνται τα περιστατικά χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων».