Χιλιάδες θέσεις στην Αυτοδιοίκηση από την «απόλυση» κληρικών προαναγγέλλει ο Χαρίτσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χιλιάδες θέσεις στην Αυτοδιοίκηση από την «απόλυση» κληρικών προαναγγέλλει ο Χαρίτσης

Νοέμβριος 14, 2018 - 16:45

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πλην της υγείας και της παιδείας, μέρος των 10.000 προσλήψεων που θα γίνουν λόγω της διαγραφής 10.000 κληρικών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα κατευθυνθούν και στην Αυτοδιοίκηση. Αυτό προαναγγέλλει στο α΄ μέρος της συνέντευξής του στο web tv της aftodioikisi.gr ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης: «Οι νέες δυνατότητες που διανοίγονται με τις 10.000 θέσεις στις οποίες αναφερθήκαμε, μας δίνουν τον χώρο για περισσότερες τέτοιες στοχευμένες προσλήψεις που γίνονται μετά από αιτήματα των ίδιων των φορέων της Αυτοδιοίκησης», λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης το θέμα των αναδρομικών για το 13ου και 14ο μισθό αναφορικά με τους δημοτικούς υπαλλήλους είναι θέμα των δήμων. Προσθέτει ωστόσο ότι «είμαστε όμως σε επικοινωνία και με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και όπου και όπως χρειαστεί θα παρέμβουμε». Ενώ για το θέμα της κατάργησης της περικοπής των συντάξεων δηλώνει αισιόδοξος «ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτή της πολύ σημαντικής δέσμευσης που αφορά περισσότερους από 1 εκατ. συνταξιούχους».

Για την ταυτόχρονη διεξαγωγή ακόμη και πενταπλών εκλογών (εθνικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και τοπικές)  τονίζει ότι «το πόσες θα είναι οι ταυτόχρονες εκλογικές αναμετρήσεις θα αποφασισθεί με πολιτικούς και όχι με τεχνικούς όρους. Εμείς τεχνικά θα είμαστε έτοιμοι, ώστε να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να η διαδικασία αυτή με διαφάνεια και ταχύτητα και, βεβαίως, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες».

Ο κ. Χαρίτσης μιλά επίσης για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές «με προοδευτικό πρόσημο», ενώ προαναγγέλλει ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος του κόμματος του για τον δήμο Αθηναίων: «Θα προχωρήσουμε στην συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου ισχυρού, το οποίο θα εκφράζει ακριβώς, τα χαρακτηριστικά του χώρου μας με ανθρώπους που προέρχονται από το χώρο της Αριστεράς», τονίζει χαρακτηριστικά, αποκλείοντας στην ουσία τον Π. Γερουλάνο. Ενώ για τον Κ. Μπακογιάννη, τονίζει ότι «είχαμε μία καλή συνεργασία αλλά, βεβαίως, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούμε σε εντελώς διαφορετικά στρατόπεδα».

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)