Γ. Μανιάτης: «Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Κρανιδίου Αργολίδας»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: «Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Κρανιδίου Αργολίδας»

Νοέμβριος 16, 2018 - 12:21

φωτογραφία eurokinissi

Την άμεση κάλυψη των δεκάδων ωρών που χάνονται σε εβδομαδιαία βάση στο Γυμνάσιο Κρανιδίου Αργολίδας, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, ζητά με ερώτησή του ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γ. Μανιάτης, προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου. Ο Γ. Μανιάτης χαρακτηρίζει το θέμα άμεσης προτεραιότητας, δεδομένου ότι αφορά σε 304 παιδιά 12 και 13 ετών.

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το Γυμνάσιο Κρανιδίου, από τα μεγαλύτερα της Αργολίδας, έχει πάρα πολύ μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο και όχι μόνο, βοηθητικό διδακτικό προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, μένουν κενές σε εβδομαδιαία βάση: 12 ώρες Μαθηματικών, 12 ώρες Γεωγραφία, 5 ώρες Χημεία, 8 ώρες Κοινωνική Πολιτική Αγωγή (Κ.Π.Α), 4 ώρες Τεχνολογία, 2 ώρες Φιλολογικά, δηλαδή συνολικά 43 ώρες. Επίσης, δεν υπάρχουν πλέον Τμήματα Ένταξης, απαραίτητα για μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που υπήρχαν τις προηγούμενες χρονιές, με αποτέλεσμα να χάνονται: 23 ώρες Φιλολογικά και 23 ώρες  Μαθηματικά, δηλαδή συνολικά 46 ώρες.

Οι 304 μαθητές του σχολείου καλούνται να φοιτήσουν με τη λογική του «σχολείου δύο ταχυτήτων» και να μένουν ημιμαθείς, λόγω ανικανότητας της Πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα, ώστε οι καθηγητές να είναι στις θέσεις τους εγκαίρως.

Το πρόβλημα προφανώς επηρεάζει και τον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς οι γονείς καλούνται να «καλύψουν» ουσιαστικά εκείνοι τα κενά που προκύπτουν, μεταφέροντας τα παιδιά τους οι ίδιοι, χάνοντας ενδεχομένως και εργατοώρες. Διαφορετικά τα παιδιά των διπλανών χωριών περιφέρονται άσκοπα για μία, δύο ή και τρεις ώρες στις πλατείες και τους δρόμους του Κρανιδίου εξαιτίας του μειωμένου ωραρίου, περιμένοντας μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσουν τα σχολικά λεωφορεία στις 14:00 μ.μ. Θα πρέπει, επίσης, να λάβουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για παιδιά 12 και 13 ετών, τα οποία μένουν μόνα τους τόσες ώρες, με τον χειμώνα να πλησιάζει και τις καιρικές συνθήκες να μην ευνοούν την παραμονή σε εξωτερικό χώρο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε σκοπεύετε να καλύψετε τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Κρανιδίου Αργολίδας;»